Стрільба з лука: Січенікова виграла «Золоту осінь» завдяки… боулінгу

0

У Львові сьогодні, 18.09.2010 р., завершилися традиційні Міжнародні змагання зі стрільби з лука «Золота осінь», на яких блискуче виступила чернівчанка Лідія Січенікова.

Єдина представниця Буковини на І Юнацькій Олімпіаді 2010 р. цього разу у столиці Західної України перемогла у дорослій індивідуальній номінації. Як зазначив напівжартома наставник Лідії Січенікової – Олег Осипенко, першокурсниці ЧТЕІ КНТЕУ «пішов на користь боулінг» (перед від’їздом до Львова Лідія взяла участь у турнірі з боулінгу серед відомих буковинських спортсменів до Дня фізкультури і спорту).

У Львові Лідія Січенікова виграла і кваліфікацію (причому вперше виконала норматив майстра спорту міжнародного класу «класично», тобто за результатом у кваліфікації), і олімпійський раунд. Цікаво, що у вирішальних раундах змагань суперницями чернівчанки були теж юні спортсменки: у півфіналі Лідія «перестріляла» 6:4 Поліну Родіонову (Сумська обл.), а у фіналі – 7:3 Ніну Мильченко (Харківська обл.).

Тетяна Дорохова (4 місце у кваліфікації) програла у чвертьфіналі Поліні Родіоновій (Сумська) – 4:6, Марія Чорногуз в 1/16 фіналу поступилася Крістіні Тимофєєвій (Росія) – 0:4, а Юлія Череп на цій же стадії – Альоні Добичіній (Росія) – 0:4.

У міксі Січенікова поступилася місцем титулованій Тетяні Дороховій, яка в парі з Максимом Тараненком здобули «бронзу». У півфіналі буковинський тандем програв майбутнім чемпіонам – заслуженим майстрам спорту Катерині Палеха та Маркіяну Івашкові (138:144), а у двобої за 3 місце прогнозовано взяв гору над майстрами спорту з Сум Поліною Родіоновою та Олександром Скачком – 139:130.

Для Максима Тараненка медаль у змішаному парному розряді виявилася другою – в індивідуальних змаганнях чернівчанин здобув «срібло», поступившись у фіналі срібному призеру Олімпійських ігор-2004 в команді Дмитру Грачову (Львівська) – 4:6. Третю нагороду Тараненко виборов в командному виді програми – разом із Андрієм Дороховим та Сергієм Чорним. На шляху до п’єдесталу вони провели такі двобої: 1/8 фіналу – Львів-Електрон-2 – 219:209, 1/4 фіналу – Харківська-1 – 211:207, півфінал – ШВСМ (Львів) – 213:214, за 3 місце – Литва – 226:207. Результат у «бронзовому» матчі – один з кращих за всю історію «Золотої осені».

Друга чернівецька команда (Валентин Собко, Ігор Омельченко, Михайло Косташ) зійшла з дистанції у чвертьфіналі: 1/8 фіналу – збірна – 204:203, чвертьфінал – Львів-Динамо-1 – 214:218.

В особистих змаганнях серед чоловіків Андрій Дорохов «постраждав» у чвертьфіналі від того ж Грачова (3:7), який у фіналі «перестріляв» Тараненка.  А Сергій Чорний в 1/16 фіналу програв майбутньому бронзовому призеру Маркіяну Івашко (Львівська) – 1:5.

У кадетській віковій групі Євген Зелінський вибув з боротьби за медалі в 1/8 фіналу: Роман Кравець (Рівенська) – 0:4. Анастасія Тюріна добралася до чвертьфіналу, де не змогла впоратися з майбутньою срібною призеркою Динармою Янбарісовою (Росія) – 2:6.

Олімпійський раунд. Особиста першість

Жінки

1. мсмк Лідія Січенікова (Чернівецька область)

2. мсмк Ніна Мильченко (Харківська область)

3. мс Ірина Дубас (Львівська область)

Чоловіки

1. змс Дмитро Грачов (Львівська область)

2. мсмк Максим Тараненко (Чернівецька область)

3. змс Маркіян Івашко (Львівська область)

Лідія Січенікова на турнірі з боулінгу перед від'їздом на "Золоту осінь-2010". Фото: Георгій Мазурашу

Leave A Reply

Your email address will not be published.