Правила: Невська піраміда (більярд)

1

При грі в «Невську піраміду» слід керуватися “Загальними правилами російського більярду», а також нижчевикладеними правилами.

 

1. Мета гри.

Першим (раніше суперника) набрати вісім очок.

2. Використовувані кулі.

Стандартний набір з шістнадцяти пірамідних більярдних куль: п’ятнадцять білих (кольори слонової кістки), що використовуються як прицільні, і одна кольорова (переважно червона) куля без номера, який використовується в якості битка.

3. Вихідна розстановка куль.

Див п.7 «Загальних правил російського більярду».

4. Початковий удар (розбиття піраміди).

Початковий удар проводиться з руки з дому відповідно до п.11 «Загальних правил російського більярду».

5. Правила ведення гри.

5.1. Забивати в лузу можна як будь-яка прицільна куля, так і биток від будь-якої прицільної кулі.

5.2. Натомість забитого битка грає знімає зі столу один з прицільних куль за своїм вибором, кладе його на свою полицю і отримує право на преміальний удар битком з руки з будь-якого місця столу. При цьому забивати в лузу можна тільки прицільну кулю. Впав в лузу биток не зараховується. При цьому штраф не накладається. Суперник продовжує гру ударом з руки з будь-якого місця столу. Якщо з руки забитий 8-й кулю і при цьому в лузу падає биток, то удар вважається правильним.

5.3. Оголошувати замовлення не потрібно. При правильному ударі зараховуються всі впали в лузи кулі.

5.4. Будь-який удар (за винятком початкового) повинен завершитися в повній відповідності з п. 18 «Загальних правил російського більярду».

В іншому випадку – штраф.

6. Ведення рахунку.

За кожну правильно забиту в лузу кулю гравцеві присуджується одне очко.

7. Штрафи за порушення.

У разі порушення правил суперник порушника має право:

7.1. Після виставлення кулі з полиці суперника, якщо биток покинув межі ігрової зони, продовжити гру ударом з руки з будь-якого місця столу. При цьому забивати в лузу можна тільки прицільну кулю.

7.2. Після інших штрафних ударів приймає позицію або передає право на удар порушнику.

7.3. Якщо, на думку спортсмена, суддя не зафіксував порушення Правил або наклав штраф не обгрунтовано, то він повинен інформувати про це суддю до нанесення наступного удару. В іншому випадку претензії не розглядаються.

8. Виставляння куль.

Всі неправильно забиті і вискочили прицільні кулі, а також штрафні кулі виставляються відповідно до п.22 «Загальних правил російського більярду».

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.