Переможець «Буковинської милі» Борисюк виграв милю в Санкт-Петербурзі (+ фото)

1

Третю перемогу міжнародного гатунку за тиждень записав до свого активу волинський кіцманчанин Олександр Борисюк. У неділю, 26.09.2010 р. вихованець Георгія Миронюка і Степана Борисюка виграв в екс-столиці Росії «Петербурзьку милю» на призи триразової олімпійської чемпіонки Тетяни Казанкіної.

У Санкт-Петербурзі представник СК «Гешко» вже вдруге входить до числа призерів – у 2008 р. Сашко на цій же милі фінішував третім з результатом 4.02,2 (того ж року, нагадаємо, він виграв «Буковинську милю»). Цього разу його переможний час – 4.18,0. Другим на фініші був Олексій Попов (Росія) – 4.18,3, третім – В’ячеслав Шабунін (Росія) – 4.18,7.

По приїзді з Росії Олександр Борисюк отримав подвійні вітання від нашого порталу:

Сашко, по-перше, прийми вітання з «золотим дублем» на Чемпіонаті Європи серед поліцейських! В якому ти тепер званні після цього успіху?

У тому ж – старший лейтенант міліції. Річ у тім, що десь за тиждень до Чемпіонату Європи мені якраз присвоїли чергове звання. Напевно, відчували, що я добре виступлю в Донецьку (сміється – авт.). Шкода, що на Євро через травму не зміг скласти компанію мені Микола Лабовський. Ми з ним колеги – він команді «Динамо» УМВС України у Чернівецькій області, а я – в аналогічній волинській динамівській команді.

Ну, і вітаємо з перемогою в Росії! Які враження від переможної «Петербурзької милі»?

Найкращі, адже ж я там переміг (сміється – авт.).

Можеш порівняти ці змагання з «Буковинською милею»?

Безумовно, є і якась схожість. Але є і відмінності. Там проводять милю в різних вікових групах, як було декілька разів тому в Чернівцях, ще на стадіоні «Буковина». Санкт-Петербург гарне місто. Але на «Буковинській милі» атмосфера більш святкова. І вболівальників набагато більше, що теж дуже приємно. Цього разу у Санкт-Петербурзі було доволі холодно, що не сприяло збільшенню кількості глядачів. Хоча їх і було десь в районі тисячі.

На фотографіях ти фігуруєш з головною «винуватицею» тієї милі Тетяною Казанкіною…

Так, це легендарна бігунка. Вона дякувала мені за те, що приїхав, бо ж я цього року був єдиним іноземцем. Запрошувала приїхати туди ще. Запрошують, – значить ще приїду (сміється – авт.).

Фото: А. Манцевич (mancevivh.ru)

no images were found

Переможний фініш Олександра Борисюка на "Петербурзькій милі-2010". Фото: А. Манцевич (mancevivh.ru)

Leave A Reply

Your email address will not be published.