Обласна спартакіада працівників лісової галузі

0

Лісівники Буковини після трирічної перерви знову відродили проведення обласних спартакіад.

Фізична культура і спорт повинні сприяти згуртуванню виробничих колективів, формуючи у працівників активний спосіб життя. Командну перемогу у цьогорічній спартакіаді виборов колектив Берегометського лісомисливського господарства.

Нинішню спартакіаду лісівників, яку знову відновили, приймала Сторожинеччина. Урочисті хвилини відкриття, слова-привітання посадовців від імені обласної і районної райдержадміністрацій, профспілки лісівників і до змагань 26-ти видів спорту. Цьогоріч вперше запровадили кульову стрільбу із пневматичної гвинтівки, для лісівників це логічно, найкраще стріляють сторожинецькі.

Змагались активно у залі лісового коледжу і гирьовики.

Армспорт також поширений у працівників лісу, як і загалом на селі. З ігрових видів спорту на спартакіаді охоче змагались волейболісти (чоловіки і жінки) і футболісти. Було і традиційне перетягування линви. Всі 6 лісгоспів виставили свої команди, а їхні виробничі колективи, як зазначив Василь Воробчук, зуміли зберегти свої потужності.

Ширше про спартакіаду лісівників і урочистості у Чернівцях з нагоди Дня фізичної культури дивіться у тижневому «Спорт-таймі» у вівторок, 14 вересня. Фізкультпривіт шанувальникам спорту…

bukodtrk.gov.ua (Ігор Савчин)

***

Матеріал Павла Попеску (служба новин телеканалу ТВА)

Лісівники Буковини з’їхалися до Сторожинця на спартакіаду

Сьогодні, 9.09.2010 р., відбулась обласна спартакіада серед працівників лісового господарства Буковини. Учасники 6-х команд змагались між собою у 6 видах спорту. Зокрема, арм, гирьовому, перетягуванні канату, футболі, волейболі. Вперше лісівникам краю довелося продемонструвати своє вмінння у стрільбі з пневматичної гвинтівки.
Обласній спартакіаді – 2010 серед працівників лісового господарства краю передувала 3-річна перерва. Та  організатори її порушили. Свідчення тому – сьогоднішні змагання, участь у яких взяли  6 команд. Лісівники Буковини з’їхалися до Сторожинецького лісового коледжу, аби продемонструвати свою міць та витривалість у спортивних випробуваннях. Голова Чернівецької обласної профспілки працівників лісового господарства, Володимир Барабах, розповів: “Найбільш популярним спортом є перетягування канату, наші хлопці в лісі працюють кремезні. Їм подобаються силові види спорту, гирьовий, армспорт”. Серед представлених  6 видів  були і армспорт, і перетягування канату. Грали у футбол та волейбол. В останньому  поєдинок між жіночими командами зі Сторожинця та обласного центру видався і справді видовищним. “Вікторія” у цій боротьбі дісталася саме працівницям Чернівецького лісового господарства. Ті перемогою неабяк тішаться і зазначають, що такі заняття дуже корисні. З тим, що спартакіада стимулює вести здоровий спосіб життя, погоджується і Іван Седляк. Лісівник сьогодні змагається у підіманні гирі.  Постійні тренування – ось і весь секрет у досягненні перемоги, певен він.  Вперше цьогоріч у змагання ввели ще й стрільбу з пневматичної гвинтівки. Загалом, розповідають буковинські лісівники, вони не тільки у спорті досягають суттєвих результатів, а й  безпосередньо у своїй роботі. А все тому, що одне сприяє іншому. “За останні 30 років ми займаєм престижні місця по звалюванню лісу не тільки в Україні, колишньому СРСР, а й в Європі. На нещодавніх змаганнях наш працівник теж зайняв перше місце. Це для нас вже система”, – каже  начальник обласного управління лісового та мисливського господарства, Василь Воробчук. Переможцям цьогорічної спартакіади відпочивати доведеться недовго. Вже 14 та 15 – го вересня вони представлятимуть буковинських лісівників на змаганнях Всеукраїнського рівня.

citi.cv.ua

Обласна спартакіада працівників лісової галузі 2010 р. у Сторожинці. Фото: bukodtrk.gov.ua

Leave A Reply

Your email address will not be published.