Волейбол: «Будівельник» переміг і гостей з Румунії

0

Перше місце на Кубку незалежності з волейболу 2010 р. у Чернівцях розіграють місцевий «Будівельник» та харківський «Локомотив», які, маючи в активі по дві перемоги, 22.08.10 зійдуться в очному двобої.

Другий день змагань розпочався з матчу «Локомотив» (Харків) – «Західний Буг» (Брест, Білорусь) – 3:0 (25:19, 25:17, 25:12).

У перерві між першим і другим матчем відбулася офіційна церемонія відкриття турніру. Цікаво, що вів її сам президент «Будівельника» і директор цегельного заводу №3 Василь Ватаманюк. Він оголосив змагання відкритими, а після гімну (у виконанні артистів Чернівецької філармонії) запросив до слова губернатора Михайла Папієва.

Варто зазначити, що Державний гімн гравці «Будівельники» слухали, поклавши одну руку на серце, а другу – на плече товаришу, демонструючи таким чином і патріотизм, і єдність колективу.

У рамках церемонії відкриття Василь Ананійович нагородив і декількох передових працівників цегельного заводу №3, а також вручив букет квітів присутній Тамарі Єгоровій – успішному тренеру з волейболу, яка після 40 років плідної роботи у Чернівцях і виходу на пенсію переїхала до Алушти.

Урочистість непланово продовжилася, коли в залі з’явився народний артист Росії Василь Герелло, який є уродженцем Васловівців Заставнівського району. Знаного оперного співака привітали і Василь Ватаманюк, і Михайло Папієв. Йому також вручили хліб-сіль, як і всім командам-учасницям Кубку незалежності-2010.

Очікуваний поєдинок «VCM LPS» (Пятра Нямц, Румунія) – «Будівельник» (Чернівці) оновлена чернівецька команда розпочала доволі впевнено, взявши перші дві партії, як кажуть, на одному диханні. Здавалося, буде 3:0. Але, як і прогнозували деякі вболівальники на трибунах, «будівельники» на фоні такої солідної переваги дещо розслабилися і програли третю партію. На щастя, до тай-брейку підопічні Віталія Осипова справу не довели – зібралися і «добили» суперників у четвертій партії. Отож, «VCM LPS» (Пятра Нямц, Румунія) – «Будівельник» (Чернівці) – 1:3 (18:25, 17:25, 25:18, 20:25).

Таким чином, після двох змагальних днів турнірна таблиця виглядає наступним чином:

В П Р/М О
1. «Локомотив» 2 0 6:0 6
2. «Будівельник» 2 0 6:2 6
3. «Західний Буг» 0 2 1:6 0
4. «VCM LPS» 0 2 1:6 0

Переможець турніру визначиться 22.08.10 у матчі «Будівельник» (Чернівці) – «Локомотив» (Харків), який розпочнеться о 12.00. Зрозуміло, що чинні чемпіони країни «залізничники» є фаворитами. Але і зібраний з нуля «Будівельник», можна не сумніватися, здаватися без бою не буде!

Атакує "новий будівельник" Дмитро Циркін. Фото: Георгій Мазурашу

Leave A Reply

Your email address will not be published.