Панкратіон: Буковинці привезли три медалі з Чемпіонату світу U-15

Друге загальнокомандне місце посіла збірна України з панкратіону на чолі з чернівецьким фахівцем Ігорем Наконечним на Чемпіонаті світу серед юніорів, кадетів та молодших юнаків в розділі «греплінг», який відбувся у Джаково (Хорватія). Честь України захищали і троє буковинців. І всі вони стали призерами.

На Чемпіонаті світу вперше розігрували нагороди у розділі «греплінг» (боротьба в партері), де, як пояснив чернівецький наставник молодіжної збірної України Ігор Наконечний, дозволені утримання, задушливі та больові прийоми на руки і ноги. Проте українці добре засвоїли нову техніку бою, що дозволило командою розташуватися на другій позиції серед 17 країн-учасниць (перші – хорвати, треті – угорці).

Серед 15-ти членів збірної України були і троє буковинців з ФСТ «Україна», які здобули у віковій групі 14-15 років одну золоту і дві бронзові медалі.

Переможцем у категорії до 60 кг став чернівчанин Сергій Марівцан. У цій же категорії ще один наш земляк Анатолій Лягу, який також тренується під керівництвом Івана Філіпчука, здобув «бронзу». У цій номінації змагалося 5 учасників (крім наших хлопців, ще двоє

угорців і один американець). «Жертвами» Сергія Марівцана стали Річард Будай (Угорщина), земляк Анатолій Лягу, Іштван Дер (Угорщина) та Гюнтер Стюарт (США). Анатолій Лягу програв дві сутички (Марівцану та угорцю Деру) і виборов «бронзу», як і Річард Будай з Угорщини.

У категорії до 55 кг, в якій виступав чернівчанин Владислав Тодераш, змагалося 6 учасників (три українця, два хорвата і один угорець). Вихованець Ігоря Наконечного програв у чвертьфіналі іншому українцю Тимуру Кучеренкові, який потім здобув «золото». А у втішному двобої за «бронзу» переміг ще одного українця Владислава Дехтяра.

Чернівецька обласна федерація панкратіону вдячна за підтримку управлінню у справах сім’ї молоді та спорту Чернівецької ОДА.

За словами Ігоря Наконечного, представники федерації тепер готуються до міжнародних змагань у Польщі, Казахстані та Угорщині.

У категорії 55 кг Сергій Мерівцан став чемпіоном, а Анатолій Лягу - бронзовим призером. Фото: Чернівецька обласна федерація панкратіону

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Молодіжна збірна України на чолі з Ігорем Наконечним. Фото: Чернівецька обласна федерація панкратіону

Comments are closed.