Гравець «Буковини» Орловський виграв зі збірною U-18 міжнародний турнір (+ фото)

1

Юнацька збірна України U-18 (гравці 1993 р.н.), у складі якої виступає і гравець «Буковини» Борис Орловський, виграла у Чехії Меморіалі Вацлава Єжека. Чернівчанин зіграв один матч повністю, а ще у двох виходив на заміну в другому таймі.

Наша збірна зіграла на цьому міжнародному турнірі 3 матчі. У першому підопічні Олега Кузнецова «розійшлися миром» з господарями змагань чехами – 0:0. У цій зустрічі представник «Буковини» Борис Орловський зіграв всі 90 хвилин.

У другому матчі українці здолали з рахунком 3:0 ірландців і, завдяки кращій різниці забитих і пропущених мячів, пробилися до фіналу. У цій грі наш Орловський зявився на полі у другому таймі.

У вирішальному поєдинку 28.10.2010 р. українські футболісти зійшлися з однолітками з Словаччини. Основний час завершився нульовою нічиєю, а в серії пенальті влучнішими виявилися наші співвітчизники. Орловський знову вийшов на заміну в другому таймі. І, як зясувалося, мав пробивати пенальті останнім в першій пятірці, але, як кажуть, черга до нього не дійшла, бо за рахунку 4:3 наш воротар парирував удар суперника.

Завдяки екс-гравцю «Буковини» Андрію Гузієнкові ми дізналися про враження «новоспеченого» збірника від виступів у складі юнацької команди України. За словами Бориса Орловського, найсильнішим суперником була збірна Чехії, у матчі з яким наша команда, можна сказати, два тайми відбивалася. Але все-таки відстояла нічию. Недарма у матчі за 3 місце чехи розгромили турків 4:0. А ось у фіналі українці могли вирвати перемогу і в основний час. У неділю збірна України вилітає до Києва. А звідти Борис їде до Чернівців, де приєднається до «Буковини», з якою напередодні виїзду до Чехії підписав контракт.

Як повідомив Андрій Гузієнко, Орловський вже тренувався з чернівецькою командою. Того ж дня підписав контракт з «Буковиною», а на другий день вирушив у табір збірної.

На сайті Федерації футболу України помилково вказано, що Борис Орловський є представником Львівського училища фізкультури. Насправді він рік удосконалював майстерність у столичній футбольній академії, після чого перейшов до Республіканського училища фізичної культури, з командою якого двічі ставав бронзовим призером Чемпіонату ДЮФЛ України.

Звітний турнір є для підопічних Олега Кузнецова етапом підготовки до відбору Євро-2012 (U-19), що стартує восени 2011 року.

Меморіал Вацлава Єжека

Група В

24 серпня. ІрландіяЧехія − 0:2

25 серпня. Чехія − Україна − 0:0

26 серпня. Україна − Ірландія − 3:0

І В Н П М О
1 Україна 2 1 1 0 30 4
2 Чехія 2 1 1 0 20 4
3 Ірландія 2 0 0 2 05 0

***

Фінал (28.08.2010 р.)

Україна (U-18) − Словаччина (U-18) − 0:0 (пен. 4:3)

***

Фото: fotbal.cz (Борис Орловський – №20)

no images were found

Чернівчанин Борис Орловський (№20) у матчі проти чехів. Фото: Jan Tauber, fotbal.cz
1 Comment
  1. павел says

    Боря Царь

Leave A Reply

Your email address will not be published.