Чернівчани виграли Кубок Європи з латиноамериканських танців

1

7-8.08.2010 р. у розважальному комплексі «Панорама-Чернівці» у рамках Кубку Європи з латиноамериканських танців відбулися змагання «Кубок Буковини-2010», приурочені 70-річчю утворення Чернівецької області.

Міжнародні змагання зі спортивних танців «Кубок Буковини-2010» та Кубок Європи з латиноамериканських танців серед юніорів відбувся у торговельно-розважальному комплексі «Панорама».

Змагалися за перемогу у різних вікових категоріях представники 15-ти спортивних клубів України, Росії, Молдови, Румунії та Ізраїлю. Оцінювали турнір судді міжнародної категорії також 5-ти країн. Очолив суддівство – голова Асоціації спортивного танцю України – Святослав Влох.

Такі змагання на Буковині проводяться вперше. Організували їх – Володимир і Сюзанна Чернишевські та Олександр і Марина Соломович.

У категорії «Юніори-1» (Д-клас) перемогу здобули росіяни – Олександр Неделькин та Анастасія Герасименко.

У категорії «Молодь ІІІ» (стандартна програма) найкраще виступили одесити – Руслан Калюжний та Валерія Каліщук, а у категорії «Юніори-І» (стандартна програма) на першій сходинці п’єдесталу – кияни – Денис Лебідь та Катерина Ткаченко.

У категорії «Юніори-ІІ» (латиноамериканська програма) буковинці Артур Соломович та Валерія Чернишевська посіли ІІ почесне місце. А другого дня змагань вони ж стали переможцями Кубку Європи з латиноамериканських танців в категорії «Юніори-І».

За словами Володимира Чернишевського, організатора змагань, –  тут танцювали учасники віком від 6 до 27 років. Чернівці представили дві пари танцюристів. Для цих змагань спеціально було облаштовано сцену.

За словами учасників змагань, всіма умовами вони задоволені й сподіваються, що проведення заходів такого рівня стане доброю традицією Чернівців.

За матеріалами vidido.ua та bukodtrk.gov.ua

***

Матеріал з газети «Молодий буковинець»

Танцювали з ранку до ночі…

Вишукані сукні, поважна хода, струнка постава і пристрасні погляди… На паркеті – танцюристи. Вони змагаються за Кубок Європи з латиноамериканських танців та за «Кубок Буковини-2010». У Чернівцях таке дійство відбулося вперше.

До міста приїхало приблизно 100 учасників віком від шести до 27 років. Були навіть майстри танцю із Сербії та Ізраїлю. Конкурсанти танцювали два дні у розважальному центрі «Панорама». Тут над фонтаном облаштували спеціальну сцену.

«Треба показати і танець, і себе у танці»

Два дні шалених змагань. Танцювали з ранку до ночі… І лише восьмого серпня пізно вночі оголосили імена переможців. Сюрприз – Кубок Європи з латиноамериканських танців у категорії «Юніори-1-рейтинг» завойовують чернівчани. Це 12-річний Артур Соломович та 10-річна Валерія Чернишевська. Удвох переможці танцюють уже два роки. Валерія зізналася: «Це мистецтво – показати і танець, і себе у танці. Для мене важливою є й музика, яка заряджає енергією. Разом з Артуром ми тренуємося щодня по декілька годин. Нам просто подобається розкривати себе через танець».

У середній віковій групі перше місце у «Кубку Буковина-2010» виборола пара з Одеси – Руслан Калюжний та Валерія Каліщук, у дорослій групі – кияни Дмитро Вилох та Катерина Ваганова.

Нагородженню переможців передувало яскраве видовище.

Танцювали навіть біля кав’ярень

На паркеті у вишуканих сукнях походжають пані, чоловіки – одягнуті в елегантні костюми, замість краваток – «метелики». Лунає вишукана музика. На паркеті один за одним змінюються танці – танго, ча-ча-ча, румба, пасадобль…

– Ми ніби пливемо на вишуканому кораблі, де знаються на розкоші танців, – зауважує елегантно одягнута жінка і починає пританцьовувати біля чоловіка.

Доки учасники витанцьовують на паркеті, навколо пританцьовують і гості свята, а на краях паркету стоять члени журі, які приїхали з різних країн. Член журі у вишуканих черевиках постійно носаком туфель стукає по паркету, а пальцями рук легенько відбиває ритм…
У коридорах знайомляться конкурсанти з різних міст, міняються парами і танцюють. Прогулюючись розважальним центром, помітила, що деякі пари танцюють навіть біля столиків кав’ярень. На два дні центр перетворився на «Мекку» танцю.

– Ми прагнули показати чернівчанам світ справжніх бальних танців високого європейського рівня, – з усмішкою запевняють організатори.

– Україна завжди була сильною у латиноамериканських танцях, – зауважила член журі Олена МІНАЄВА, яка приїхала з Росії. – Хочу відзначити чернівчан Валерію та Артура. У них дуже високий рівень підготовки. Загалом змагання у Чернівцях були дуже видовищними і яскравими. Чого лише вартий паркет, який зробили на підвищенні! Відразу помітно, що організатори цінують працю танцюристів…

Валерія ЧОРНЕЙ

***

Артур Соломович і Валерія Чернишевська на Кубку Європи зі спортивних танців у Чернівцях. Фото: molbuk.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.