Вадим Заяць: Ми можемо запропонувати стабільність та гру при переповнених трибунах

0

На зустрічі з представниками буковинських ЗМІ наставник чернівецької «Буковини» Вадим Заяць розповів про підготовку своїх підопічних до сезону. Вадим Григорович також акцентував увагу на новачках буковинського клубу та проаналізував сильні сторони найближчого суперника «Буковини» – клубу «Дністер» (Овідіополь).
Вадиме Григоровичу, як готувалася команда до матчів першості України ?

– План підготовки команди до сезону виконано на сто відсотків. Єдине, що через примхи погоди довелося готуватися в Чернівцях. Хоча раніше планувався виїзд колективу у Вижницю. Зрештою, тим, як підготувалася команда до сезону, я задоволений.

– Розкажіть про те, хто поповнив команду під час міжсезоння ?

– Спочатку перед нами стояло завдання зберегти у своїх лавах лідерів команди. Якщо колектив виконує завдання на сезон, то його гравцями починають цікавитися інші клуби. Тож спочатку ФСК «Буковина» підписав контракти з тими виконавцями, які зіграли велику роль у здобутті командою путівки в першу лігу, а згодом приступили до пошуку нових гравців.

Ті гравці, які прийшли у «Буковини» під час літнього міжсезоння, зможуть підсилити колектив. Ми також взяли на перспективу молодого хлопця Івана Скорейка з «Університету». Щодо інших новачків, то наш клуб повернув у «Буковину» місцевого футболіста Валерія Блажка, а також підписав двох голкіперів – Олександра Чурілова («Зірка», Кіровоград) і Сергія Преснакова («Єдність», Плиски). Взяли ми і захисника Сергія Басова з той же «Зірки». Прийшов до нас півзахисник Євген Сантрапинських, який відомий за вдалими виступами у «Бастіоні». Переконаний, що нам суттєво допоможе досвідчений Руслан Гунчак (останнім часом виступав у азербайджанській команді «Сімург» – авт.).

Перші Ваші кроки на тренерській роботі показали те, що Ви є наставником – максималістом. Тому можна припустити те, що наша команда постійно намагатиметься досягти максимального результату…

– Я Вас запевняю, що у кожній зустрічі ми гратимемо на перемогу. Однак, Ви повинні усвідомити те, що у «Буковині» відбувається етап становлення колективу. Зараз ми можемо запропонувати футболістам стабільність та гру при переповнених трибунах. Повірте мені: це дуже важливий фактор для людей.

Чи можна очікувати на появу у основі «Буковини» нових місцевих футболістів ?

– Ми переглянули багато місцевих футболістів. Нам би дуже хотілося того, щоби у нас грали футболісти на кшталт Василя Задорожняка, Віктора Мглинця, Дмитра Білоуса… На жаль, я поки що не бачу, так би мовити, вогника в очах молодих гравців. Я хочу звернутися до тренерів юних виконавців: «Готуйте сильних футболістів !». Молодий місцевий футболіст, який буде готовий допомогти «Буковині», обов’язково отримає шанс закріпитися у рідній команді.

Фахівці та вболівальники помітили, що у матчі із «Зімбру» воротар і захисники нашої команди припускалися помилок…

– Я вірю в Олександра Чурілова. Зрозуміло, що цей гравець повинен стати лідером команди. Ті матчі за участю Олександра, які я бачив, мене переконали у тому, що він досить непоганий воротар. А помилки трапляються у кожної людини. Дай Боже, щоби Сашко помилявся лише у грі з молдовським клубом «Зімбру». Щодо оборони, то ми не граємо у старомодній футбол із останнім захисником. До того ж до нас прийшов новий футболіст. Як наслідок, потрібен час для того, щоби хлопці знайшли спільну мову на полі.

9 липня ми грали у Івано – Франківську проти «Арсеналу» з Білої Церкви, а 11 – протидіяли «Зімбру». Ми робили акцент на гру з білоцерківським клубом, а на матч із молдовським клубом я планував виставити другий склад. Однак, у людей було свято, тому на поле вийшли наші провідні футболісти. Ви ж бачите, що багато хлопців не встигли поновитися після зустрічі в Івано – Франківську. Відчувалося, що деякі гравці втомилися вже під час розминки. Повірте мені, впродовж минулого тижня на плечі футболістів випала дуже серйозні навантаження. І все ж, ми виконали завдання – здобули перемогу. А найголовніші зустрічі у нас розпочинаються 17 липня.

У заявці «Буковини» є три нападника – Коробкін, Маковійчук і Степанков. Чи достатньо цих футболістів для результативної гри команди ?

– Збірна Іспанії виграла чемпіонат світу з одним нападником. У нас ще є Сантрапинських, Донець. Я вірю у наших нападників. Влад Коробкін – кращий бомбардир другої ліги. Переконаний, що зможе розкрити свій талант Рома Степанков. Сантрапинських був другим бомбардиром «Бастіону». А Степан Маковійчук вже давно здобув симпатії буковинських уболівальників. У атакуючій ланці «Буковини» все гаразд.

Вадиме Григоровичу, Ви вже вивчали гру нашого найближчого суперника – овідіопольського «Дністра» ?

– Так. «Дністер» добре контролює м’яч і має досвідченого лідера Валентина Полтавця. Він може віддати гострий пас, блискуче виконує штрафні удари. Є у команди і мінуси. Які ? Секрет. Ми обов’язково використаємо слабкі сторони у грі «Дністра».

fcbukovina.com.ua

Вадим Заяць. Фото: Георгій Мазурашу

Leave A Reply

Your email address will not be published.