Спортивні заходи в рамках Петрівського ярмарку-2010

0

Програма Петрівського ярмарку традиційно багата і на спортивні заходи. Цього разу спортивними родзинками свята стали товариський футбольний матч «Буковина» – «Зімбрул» (Молдова) та Кубок з пляжного волейболу серед жіночих команд. У рамках Петрівського ярмарку змагалися також волейболісти-чоловіки, богатирі та мотокросмени.

Пляжний волейбол виграли дівчата з ЧТЕІ КНТЕУ

На пісочному майданчику СОУ «Буковина», за підтримки міськспортуправління, відбувся Кубок з пляжного волейболу серед жіночих команд на призи готелю «Буковина» та телеканалу «Чернівці».

У «золотому матчі», який у понеділок, 12.07.2010, покажуть ввечері на телеканалі «Чернівці», команда Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ (тренер – Сергій Грінько) взяла гору над представницями Чернівецького національного університету (тренер – Іван Васкан). Третє місце посіла команда «Опен світ» (граючий тренер – Галина Недільська). Головним арбітром змагань був титулований волейболіст-ветеран Серафім Синицький. Команди грали не в класичний пляжний (2х2), а в парково-пляжний волейбол – 4х4.

Цікаво, що в ролі одного з телекоментаторів виступила чемпіонка Кіпру 2009 р., екс-гравець збірної України – чернівчанка Марина Лаврук, яка була заявлена за ЧТЕІ КНТЕУ, але, зрештою, колеги по команді вирішили обійтися без свого «джокера».

Нагороди переможницям та призеркам вручив депутат Чернівецької міської ради і керманич готельно-туристичного комплексу «Буковина» Валерій Чинуш.

У чоловічому парковому сильніший – «Родничок»

Чоловіки на Петрівському ярмарку змагалися у парковому волейболі. Ці змагання організували ОЦ ФЗН «Спорт для всіх» спільно з представником обласної федерації волейболу Василем Макаренком.

За підсумками однокологого турніру переможцем прогнозовано став «Родничок» (Бояни), який нещодавно, нагадаємо, виграв аматорський Чемпіонат України. Друге та третє місця посіли, відповідно, ЧНУ та ЧТЕІ КНТЕУ.

Серед ветеранів старше 40 років перемогу святкувала команда «Гарячий урбан». На другій позиції – «Спартак», на третій – «Гравітон».

«Буковина» перемогла восьмиразового чемпіона Молдови!

Петрівському ярмарку був присвячений і міжнародний футбольний товариський матч, в якому чернівецька «Буковина» приймала восьмиразового чемпіона Молдови, постійного учасника єврокубків «Зімбрул» (Кишинев).

До цього команди зустрічалися тричі в офіційних поєдинках. У 1988 р. «Буковина» в 1/32 фіналу Кубку СРСР «Буковина» зустрілися у Кишиневі з тоді ще «Ністру». Як згадував Віктор Олійник, чернівчани першими відкрили рахунок, але потім арбітр Валерій Бутенко призначив три пенальті у наші ворота, тож в підсумку ми поступилися 1:4. А потім команди зустрічалися в останньому Чемпіонаті СРСР – у І лізі. В Кишиневі сильнішими виявилися молдовани – 3:0, а в Чернівцях перемогли буковинці – 3:1.

Цього разу титуловані гості, скориставшись помилками чернівецької оборони, повели в рахунку 2:0. Але підпічні Вадима Зайця боролися на кожному клаптику поля і до останніх секунд І винагородою за це стали, зокрема, красень-гол Руслана Гунчака на доданій хвилині першого тайму та переможний гол Степана Маковійчука у доданий час до другого тайму.

«Буковина» – «Зімбрул» (Молдова) – 3:2 (Руслан Гунчак, 46+1, Євген Сантрапинських, 73, Степан Маковійчук, 90+3 – Даніель Негруц, 8, Олександр Безімов, 21).

Богатирем №1 знову став Павло Костенюк

За відсутності ініціатора проведення змагань з богатирського багатоборства у рамках Петрівського ярмарку – найсильнішої людини України 2009 р. Костянтина Ільїна, який перебуває на тренувальному зборі зі збірною України, цього разу «Богатир року» провели за спрощеною програмою. Учасники піднімали штангу вагою 105 кг, однією рукою – гантелю 65 кг, станову тягу – 200 кг, плюс тягнули мікроавтобус на відстань 6 метрів (на час).

Богатирем №1 знову став Павло Костенюк, який виграв станову тягу та вправу з мікроавтобусом, у жимі штанги пказав другий результат, а гантелю напіднімав на третє місце. Друге місце виборов Віктор Боднар (жим – 1 місце, тяга – 4 місце, гантеля – 1 місце, мікроавтобус – 2 місце), а третє – Геннадій Ворник (відповідно, 3 місце, 2 місце, 2 місце і 3 місце).

У ролі арбітрів виступили заслужений тренер України Ігор Ясенецький та Володимир Крушельницький, а вів дійство знаний телеведучий Ігор Савчин.

На трасі «Суперкрос» вперше відбувся кантрі-крос

«Під Петрівський ярмарок» Федерація мотоспорту України віддала Чернівцям етапи Чемпіонату України з мотокросу (група Б) та кантрі-кросу.

У класичному мотокросі на чернівецькому етапі Чемпіонату України (група Б) трійки призерів у різних номінаціях склали: клас 125 куб. см. – Юрій Наумчик (Ковель), ВікторБудрик (Хмельницький) і Атілла Ерделі (Закарпаття), клас 500 куб. см. – Володимир Яцюк (Ковель), Віктор Стегуря (Закарпаття) і Валентин Бриворот (Черкаси), клас «Open» – Сергій Чміль (с. Свалява), Валентин Андрієць (Чернівці, МСК «Буковина»), Андрій Малаєв (Чернівці, МСК «Буковина»). У командному заліку на перших трьох позиціях розташувалися м. Ковель (ТШ ТСОУ) – 180 очок, м. Ужгород (МО УСЦ ТСОУ) – 164 і м. Черкаси (АШ ТСОУ) – 154.

Кантрі-крос – це командні змагання, підсумки яких підбиваються за за результатами змагань у різних номінаціях. У класах 50 і 65 куб. см., учасники змагаються 20 хвилин, а на квадроциклах та в класах 80 куб. см., 150 куб. см., «Аматор» і «Open» – по півтори години + 1 коло. Перемогу з 245 очками в активі святкувала чернівецька команда «Буковина – Брют» (Максим Волков, Дмитро Курищук, Валентин Андрієць, Олександр Басараба, Олег Скрипніков, Владислав Бондарюк , Олександр Білецький, Юрій Чуріков, Олексій Орловський). Друге та третє місця у Івано-Франківської ОФМС – 206 очок та с. Голубине (МК «Домашник») – 167 очок.

В атаці - Владислав Коробкін ("Буковина"). Фото: Олександр Ткачук

Leave A Reply

Your email address will not be published.