На лучному Євро вже маємо «золото» Січенікової і мінімум «срібло» Собка

0

«Золотий почин» для України на кадетсько-юніорському Чемпіонаті Європи в Німеччині зробили чернівчанка Лідія Січенікова та львів’янин Георгій Іваницький, які в юніорській номінації перемогли у змішаному розряді. Серед кадетів виступає ще один буковинець Валентин Собко, який у командному виді програми дійшов з колегами по збірній до фіналу, а отже там ми матимемо мінімум «срібло».

Учениця ЗОШ №27 Лідія Січенікова, яка тренується під керівництвом Олега Осипенка (ШВСМ, «Спартак»), має всі шанси здобути ще дві нагороди. В індивідуальних змаганнях Лідія виграла кваліфікацію (результат – 640 очок), в олімпійському раунді в 1/32 фіналу не стрілятиме, а в 1/16 фіналу вона зустрінеться з переможницею пари Малін Уаллін (Швеція, 33 в кваліфікації) – Таня Сорса (Фінляндія, 32 в кваліфікації). У командному виді українки традиційно претендують на високі місця – після кваліфікації наші дівчата другі серед семи команд.

Командою вже встигли відзначитися українські кадети, серед яких і вихованець тренера Чернівецької ШВСМ Віталія Ярмистого (ФСТ «Україна») – Валентин Собко. Вони пробилися до фіналу, а отже гарантували собі мінімум «срібло». Суперник у фіналі – Туреччина. Разом з Валентином у команді стріляють Дмитро Мартинов (Харків) та Віталій Комонюк (Львів).

В особистій номінації Собко, маючи 8-му позицію в кваліфікації, в олімпійському раунді здолав в 1/32 фіналу Якко Хепола (Фінляндія) – 4:0, в 1/16 фіналу – Райнера Ематінгера (Австрія) – 4:0, в 1/8 фіналу – Пауло Дяміані (Італія) – 4:0 і лише у чвертьфіналі поступився Боло Цибжітову (Росія) – 1:7.

Непогані шанси на нагороди Валентин Собко має і в міксі, де його партнеркою по тандему є Поліна Родіонова (Суми). У першому раунді вони «стрілятимуться» з іспанцями.

Змагання у Віннедені (Німеччина) завершаться 17.07.2010.

Валентин Собко і Лідія Січенікова. Фото: sportbuk.com
Валентин Собко і Лідія Січенікова. Фото: sportbuk.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.