Шахи: Бернадський третій на «Кубку королівської нації»

0

Чернівчанин Віталій Бернадський виборов третє місце на представницькому шаховому турнірі «Кубок королівської нації», який завершився на Львівщині.

У цих змаганнях брали участь представники України, Швеції, Франції та Словаччини. Як повідомляє galinfo.com.ua, буковинець Віталій Бернадський змагався у турнірі А з нормативом майстра спорту міжнародного класу. Наш земляк, який набрав 5,5 очка, посів третю сходинку. Друге місце (за коефіцієнтом Бергера) дісталося українцеві Денису Шкурану. А переможцем представницьких змагань став француз Седрік Пасі – 7 очок.

(за інформацією bukinfo.com.ua)

Це не перший успіх талановитого шахіста у сезоні-2010. У квітні, як повідомляє molbuk.com, підопічний заслуженого тренера України, міжнародного майстра Володимира Грабинського зі Львова, виборов «бронзу»чемпіонату України з шахів серед юнаків віком до 16 років. Цей турнір за коловою системою об’єднав у Луганську 12 спортсменів. Першим став віце-чемпіон Європи Дмитро Кігель з Одеси – 9,5 очок з 11. А друге і третє місця поділили наш Віталій Бернадський і чемпіон Європи, 5-разовий чемпіон України Олександр Бортник з Миколаєва. Вони набрали по вісім очок з 11, але за додатковими показниками другим став Бортник.
Віталій – єдиний міжнародний майстер України серед юнаків до 16 років. За рейтингом ФІДЕ чернівчанин посідає 11 сходинку в світі. Його запрошено взяти участь у супертурнірі «Юні зірки світу» у складі 12 найкращих шахістів у Росії 8-20 травня.
Сприяють успіхам нашого земляка голова обласної федерації шахів Матвій Куцак і директор ЦОМу Алла Блажієвська.

А у травні Віталій Бернадський посів високе 6 місце на VIII міжнародному шаховому турнірі «Юні зірки світу» російському місті Кіриші (Ленінградська область). Після стартових турів здібний чернівчанин лідирував. Але втримати лідерство не зміг. Щоправда, перемогу там святкував теж представник України – Ярослав Жеребуха зі Львова, який набрав 8 очок з 11 можливих. У Бернадського 6 очок.

Leave A Reply

Your email address will not be published.