Фото: БК «Чернівці» на турнірі в Яссах (Румунія)

8

18-20 червня 2010 р. команда юнаків 1998-99 рр. н. БК «Чернівці» бере участь у міжнародному юнацькому турнірі з баскетболу «Cupa Înfrăţirii».

Змагання гостюють на центральному стадіоні ім. Еміля Александреску, де декілька тижнів тому, до слова, відбувся Фінал Кубку Румунії з футболу.

Команди грають 4 чверті по 10 хв. («брудний час»).

Чернівецьку команду поселили в готель технологічного коледжу ім. Г. Асакі.

Українську делегацію зустрів в м. Сірет представник Асоціації Дружби Румунія – Україна Віктор Григорчук. В Ясах гостей з України супроводжують і інші представники Асоціації – Даніел Серденчук, Сорін Скальський та Штефан Добровольський. На матчах вони завзято вболівають за буковинців з України.

Після першого туру учасників турніру прийняв мер м. Ясси Георге Нікіта (George Nikita). Він вручив гостям презенти з фотографіями визначних пам’яток цього другого за величиною румунського міста. Від української делегації п. меру вручили футболку з надписом «Чернівці» та значки олімпійської збірної України 2008 р.

Якісь конкретні турнірні завдання чернівецька команда перед собою не ставила – головне було продемонструвати «свою» гру і набратися цінного міжнародного досвіду. До слова, це був перший виїзд буковинської баскетбольної команди на міжнародний турнір. Як згадував тренер чернівчан Юрій Барабанов, свого часу до Сучави виїжджала жіноча команда, але не грала там – то була заоохочувальна поїздка. А ще Юрій Олександрович з посмішкою розказав, як перспектива поїхати до Румунії вплинула на нього в дитинстві: «Якось нам тренер сказав, що треба тренуватися дуже багато і старанно, бо через тиждень маємо їхати на змагання до Румунії. Це було 35 років тому. А в ті часи за кордон майже ніхто не міг виїжджати. Через тиждень він сказав, що виникли деякі проблеми, тому поїздка відкладається на пару тижнів. Потмі вигадував нові й нові причини, через які переносився на пізніший термін обіцяний вояж до Румунії. Зате перед нами весь час, як маяк, майорила перспектива поїхати на ті румунські змагання. І ми справді тренувалися з особливим настроєм. І ось лише тепер, через 35 років, я, нарешті, виїхав до Румунії на баскетбольний турнір (сміється – авт.).

У першому матчі на «Кубку братерства» в Яссах юний БК «Чернівці» поступився 23-31 старшим на два роки суперникам з місцевої школа «B.P.HAŞDEU, яка виступала поза конкурсом.

Це стало непоганою «розминкою» перед важливим поєдинком проти BC «JUNIOR» (Ясси), в якому мало вирішитися, яка з двох команд зможе продовжити боротьбу за нагороди. Румуни тривалий час вели в рахунку. Різниця досягала 14 очок. Але юні чернівчани виявли неабиякі бійцівські якості та волю до перемоги і таки вирвали таку необхідну перемогу – 38:35!

У другий ігровий день БК «Чернівці» поступився фаворитам з Угорщини («SZENTESI KOSÁRLABDA KLUB»), які, до речі, дорогою до Ясс виграли ще один міжнародний турнір в Румунії. А потім був півфінал проти BC «MOLDOVA» (Ясси), який теж фігурував серед головних претендентів на перемогу. Цю команду тренує Петру Мегурян (Petre Măgurean) – колишній гравець збірної Румунії, який як тренер приводив місцевий клуб до «бронзи» в Суперліги Румунії. Чернівчани дали бій господарям змагань, але все ж поступилися.

У третій ігровий день відбулися матчі за призові місця. У першому двобої за 3 місце зійшлися БК «Чернівці» та L.P.S. «FOCŞANI» (Врача, Румунія). Останні теж мали переможні амбіції. Тож «бронза» – це був той мінімум, нижче якого вони аж ніяк не мали намір опуститися. Але довелося. Юні чернівецькі баскетболісти показали просто феєричну гру в цій зустрічі і заслужено перемогли з доволі суттєвою різницею – 29:16.

Так гартується переможний дух юних спортсменів.

Вдома бронзових призерів звітного турніру зустріли як справжніх героїв. Вихід капітана команди Юрія Кобзана з трофеєм з автобусу рідні зустріли оваціями. Напевно, хлопці ще довго ділилися враженнями від поїздки до Румунії, яка точно запам’ятається їм на все життя, якщо наставнику Юрію Барабанова так добре запам’яталася навіть сама нездійснена перспектива поїхати на змагання до сусідньої держави.

Віктор Григорчук
Віктор Григорчук

.

.

.

.

.

.

.

.

***

Даніел Серденчук
Даніел Серденчук

.

.

.

.

.

.

.

***

Сорін Скальський
Сорін Скальський

.

.

.

.

.

.

.

.

***

Штефан Добровольський
Штефан Добровольський

.

.

.

.

.

.

.

***

БК "Чернівці" U-12 - бронзовий призер міжнародного турніру в Яссах (Румунія)

.

.

.

.

.

.

.

***

Відео можна переглянути тут: http://www.youtube.com/watch?v=WeN08zOGEtM

***

Міжнародний юнацький турнір з баскетболу «Кубок братерства»

TURNEUL INTERNAŢIONAL «CUPA ÎNFRĂŢIRII»

Фото: Георгій Мазурашу

Photo: Georgiy Mazurashu

18.06.2010

БК «Чернівці» – Школа «B.P.HAŞDEU» (Ясси, Румунія, 1996-97 рр.н., поза конкурсом) – 23-31

Увага! Фотогалерея буде доповнюватися!

no images were found

***

18.06.2010

Прийом у мерії м. Ясси

(цікаво, що з 1965 по 1979 рр. мером Ясс був українець)

no images were found

***

L.P.S. «FOCŞANI» (Врача, Румунія) – BC «MOLDOVA-IІ» (Ясси, Румунія) – 36:17

no images were found

***

«SZENTESI KOSÁRLABDA KLUB» (Угорщина)  –  BC «JUNIOR» (Ясси) – 39:13

no images were found

***

18.06.2010

BC «JUNIOR» (Ясси) – БК «Чернівці» –  35-38

no images were found

***

День України в Яссах.

Фотогалерея буде додана!

***

20.06.2010

Матч за 3 місце

L.P.S. «FOCŞANI» (Врача, Румунія) – БК «Чернівці» – 16:29

Чернівчани – бронзові призери!!!

no images were found

***

Фінал

BC «MOLDOVA-I» (Ясси, Румунія) – «SZENTESI KOSÁRLABDA KLUB» (Угорщина) – 26:28

(+ дитячі конкурси перед фіналом)

no images were found

***

Церемонія нагородження і зустріч вдома

no images were found

***

19.06.2010. День України на фестивалі «Мультиколор» (Festivalul «Multicolor»)

no images were found

8 Comments
  1. инна says

    молодці! Вітаємо з перемогою в фіналі!!!
    Бажаємо й надалі перемог,та підніматися по сходинках до першого місця!!!!!!!!!

  2. Павло says

    Прекрасні фотки!!!

  3. Павло says

    А пацанам – великого майбутнього у великому баскетболі!

  4. Євгенія Вікторівна says

    Як приємно бачити досягнення своїх вихованців!!!!Молодці!!

  5. Михайло says

    Вважаємо, що тренери та ці молоді хлопці роблять важливу справу, тому бажаю їм великого успіху в майбутніх змаганнях. Вони заслуговують на подяку від влади та матеріальної підтримки!

    1. Так, здавалося б, прості дитячі змагання, в яких насправді далеко не найголовніше – результат. Але коли “відступати було нікуди” і вирішувалося, бути чи не бути представникам України на п’єдесталі пошани, хлопчики зібралися і видали неймовірну гру! Проявили надзвичайні бійцівські якості, характер, волю до перемоги! А підтримку від влади… Ну, до такого рівня змагань вона не доходить, не вистачає коштів… Зате дуже добре, що влада підтримала разом з бізнесменами “Стрібу”, яка цього року дебютує у вищій лізі! Тоді, дасть Бог, цим хлопчикам буде до чого прагнути – потрапити в головну команду нашого краю, яка, можливо, з часом навіть до Суперліги доросте!

Leave A Reply

Your email address will not be published.