Фіналіст Кубку Європи U-20 Паскар розказав про свій… допінг

1
Срібний призер нещодавнього київського етапу Кубку Європи U-20 з дзюдо і єдиний серед українців чемпіон Європи серед юнаків 2007 р. Роман Паскар по приїзді зі столиці розповів у Чернівцях місцевим журналістам, як примудрився програти, провівши у фіналі кидок на «іппон», про недозаліковані травми, причини особливої мотивації перед кубковими змаганнями, а також про свій… допінг.

Здібний буковинський дзюдоїст Роман Паскар потрапив в епіцентр уваги з боку місцевих шанувальників спорту і журналістів після блискучої перемоги на юнацькому Євро-2007, коли його золота нагорода виявилася єдиною для України. З тих пір його «ведуть», як перспективного борця і потенційного олімпійця. Роман, у свою чергу, регулярно «доповідає» землякам про свої чергові успіхи.

На зустріч з пресою після «срібного» виступу на київському етапі Кубку Європи U-20 один з улюбленців буковинських вболівальників запізнився – Роман, як майбутній правоохоронець, проходив комісію у «міліцейські поліклініці» і через свою скромність навіть посоромився сказати, що його чекають на прес-конференції. Аж поки це медикам не підказали керівники обласної міліції. Тож поки Роман «наздоганяв потяг», за нього «віддувався» один з його наставників – заслужений тренер України з боротьби самбо Георгій Кирил.

Георгій Васильович, зокрема, «просвітив» присутніх про зміни у правилах і «здав» інформацію про те, що у фіналі Паскар провів було кидок на чисту перемогу, але зробив це одночасно з командою «мате», тож рефері, порадившись, вирішили той «іппон» не зарахувати.

Роман Паскар зі своїм тренером і батьком Юрієм Михайловичем на суддівство скаржитись не стали – мовляв, вони вважають, що прийом був розпочатий до зупинки сутички, тому можна було його і зарахувати, але, як кажуть, суддям видніше.

Роман зізнався, що був особливо вмотивованим на кубкових змаганнях у Києві, оскільки незадовго до цього став лише бронзовим призером на молодіжному Чемпіонаті України, тож був сповнений рішучості довести, що саме він гідний бути номером 1 у збірній.

На попередній етап до Санкт-Петербургу буковинець не поїхав через травми, які досі до кінця не долікував. Буде робити в «робочому порядку» в ході підготовки до міжнародних турнірів в Угорщині та Чехії, після яких і стане відомо, хто в категорії до 66 кг поїде на Чемпіонат Європи (один учасник від країни у категорії) та Чемпіонат світу (двоє учасників). Наставники Юрій Паскар та Георгій Кирил констатують, що їхній підопічний перебуває у нормальній формі, тож сподіваються, що він зможе пробитися і на Євро, і на Мундіале.

Роман Паскар розвеселив присутніх розповіддю про свій… допінг. Таким він напівжартома назвав йогурт «Галичина», який, виявляється, титулований юний дзюдоїст вживає після кожного тренування. Ця «любов», до речі, у них взаємна – офіційним партнером Романа Паскаря з 2007 р. є саме ТМ «Галичина». І, як зазначив Георгій Кирил, коли виникають якісь фінансові труднощі, приміром, з поїздкою на якісь змагання чи навчально-тренувальний збір, головний місцевий «галичанин» Анатолій Гуйван завжди «підставляє плече».

Роман Паскар
Роман Паскар зі своїм наставником і батьком Юрієм Михайловичем

Leave A Reply

Your email address will not be published.