Євро U-19: Чайковський і Ко програли, але шанси ще є

0

Збірна України U-19 у другому матчі програла Ірландії, тож тепер для здобуття путівки до фінальної частини нашим співвітчизникам треба в заключному турі перемогти лідерів групи англійців мінімум з різницею в 2 м’ячі.Після феєричної стартової перемоги над Боснією і Герцеговиною, здавалося, наша юніорська збірна, у складі якої виступає і чернівецький «легіонер» луганської «Зорі» Ігор Чайковський, впорається і з ірландцями, які свій стартовий програли. Але не так сталося, як гадалося. Навіть отримавши в дебюті другого тайму чисельну перевагу, українські юніори так і не змогли «розпечатати» ворота суперників. А ось ірландці свій шанс не втратили.

Пропонуємо до вашої уваги звіт про матч від Костянтина Паткевича (офіційний сайт Федерації футболу України).

Ірландія (U-19) − Україна (U-19) − 1:0

Голи: 1:0 Кліффорд (60).

Україна: Левченко, Бутко, Парцванія, Прийма, Поліщук, Чайковський, Сидорчук, Задоя (Морозенко, 46), Каськов (Козак, 65), Павлов (Морозенко, 62), В.Коваль (Зубко, 46).

У другому турі відбірного еліт-раунду українці зазнали поразки − 0:1, хоча відразу по перерві ірландці залишилися у меншості. Пропустивши гол, господарі кваліфікаційного турніру в 3-й групі, не змогли відновити рівновагу, проте все ще зберігають шанси на вихід до фінальної стадії.

Одна заміна

Після перемоги над Боснією-Герцеговиною (4:1) наставник синьо-жовтих не став вдаватися до кардинальних змін. Лише замість нападника Ігоря Зубка випустив йогу колегу за амплуа Артура Каськова, який пропускав першу зустріч через дискваліфікацію. Між тим, завдання, що ставила перед українцями Ірландія, були набагато складнішими, ніж ті, які вони вирішували напередодні.

Удар Павлова

Підопічні Шона Мак-Кефрі досить щільно діяли у центрі поля, вчасно перекривали зони можливого розвитку атак опонентів і, перехоплюючи м’яч, намагалися організовувати швидкі контрвипади. Українська команда здебільшого розраховувала на довгі передачі на хід форвардам і дальні «постріли». Утім, якщо не рахувати удар головою впритул Євгена Павлова, з яким впорався Джеррард Хенлі, у воріт обох збірних упродовж першого тайму не виникло жодного по-справжньому небезпечного моменту.

Покарання від Кліффорда

Ірландський нападник Роберт Брейді підвів своїх партнерів, заробивши другу жовту

картку на 48-й хвилині та подарувавши суперникам чудовий шанс вирвати перемогу. Проте ті чисельною перевагою не скористалися, причому вже за 12 хвилин виймали м’яч із сітки власних воріт. Капітан суперників Коннор Кліффорд спочатку змусив українського оборонця зіграти рукою у своєму карному майданчику, а потім спокійно реалізував пенальті.

Втрачені нагоди

Час, що залишався, промайнув в атаках синьо-жовтих. Вони створили кілька непоганих нагод для взяття воріт і мали всі підстави розраховувати бодай на нічию, однак у вирішальну мить футболістам бракувало витримки і влучності. Та й ірландські хлопці, варто віддати їм належне, захищалися грамотно, не вдаючись до панічних дій.

Дуель голкіперів

Останній шанс зрівняти рахунок українська команда втратила на четвертій компенсованій хвилині. Сильний удар їхнього воротаря Ігоря Левченка, котрий кинувся допомагати своїм польовим гравцям, у відчайдушному стрибку відбив його колега.

Вирішальний поєдинок

Перемога Ірландії залишає шанси на завоювання фінальної путівки не тільки їй, але й Україні. Останній, аби посісти перше місце, треба у понеділок з різницею у два м’ячі перемагати лідера 3-ї групи − Англію. У свою чергу, команді Ноеля Блейка, котра напередодні розтрощила Боснію-Герцеговину (4:0) і тепер випереджає найближчих переслідувачів на три очки, достатньо буде не програти господарям.

Кваліфікація. Євро-2010 (U-19). Еліт-раунд

Група 3 (Україна)

6 травня. Україна − Боснія-Герцеговина 4:1, Англія − Ірландія − 1:0.

28 травня. Ірландія − Україна − 1:0, Англія − Боснія-Герцеговина − 4:0.

І В Н П М О
1 Англія 2 2 0 0 5 − 0 6
2 Ірландія 2 1 0 1 1 − 1 3
3 Україна 2 1 0 1 4 − 2 3
4 Боснія-Герцеговина 2 0 0 2 1 − 8 0

31 травня. Україна − Англія (Бородянка, 17.00), Боснія-Герцеговина − Ірландія (Київ, 17.00).

Ігор Чайковський
Ігор Чайковський на Євро-2009. Фото: ffu.org.ua

Leave A Reply

Your email address will not be published.