Чернівчанин Олійник забив за збірну України!

0

Прогнозований дебют вихованця буковинського футболу Дениса Олійника у збірній України, нарешті, відбувся. Причому син кращого голеодора в історії «Буковини» Віктора Олійника у першому ж матчі за головну футбольну дружину країни відзначився забитим голом. Вітаємо!У п’ятницю, 21 травня 2010 р., збірна України з футболу провела перший матч під орудою Мирона Маркевича. Це був товариський поєдинок з першоліговою командою «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка).

Оскільки головний тренер збірної Мирон Маркевич очолює і харківський «Металіст», в якому останнім часом виблискує чернівчанин Денис Олійник, буковинські шанувальники «гри мільйонів» очікували побачити земляка у головній команді України. Буковинець вийшов на заміну на 2 хв. замість травмованого Олександра Яковенка і відіграв до кінця зустрічі. А на 51 хв. відкрив лік своїм голам за збірну України. Як кажуть, багато наперед!

Пропонуємо до вашої уваги звіт про матч від прес-аташе збірної України Олександра Гливинського.

Ушкодження Яковенка

Найменше часу на полі провів Олександр Яковенко, котрий, здійснивши ривок на 2-й хвилині матчу, різко зупинився, тримаючись за задню поверхню стегна. М‘язевий спазм не дозволив продовжувати гру: замість Яковенка вийшов Олійник. Чи не завадить ушкодження Яковенкові продовжувати роботу на зборі, лікарі національної команди з‘ясують пізніше.

Непоступливий «Нафтовик»

Збірна України, як і очікувалося, контролювала м‘яч і на перших хвилинах чудові нагоди для взяття воріт після флангових передач партнерів отримали Денис Олійник та Євген Коноплянка, однак кожного разу вони били вище воріт. Гра з головною командою країни стала добрим подразником для «Нафтовика», який зовсім не збирався грати роль хлопчика для биття і кілька разів серйозно погрожував воротам. Олександр Горяїнов двічі рятував команду, парируючи дальній удар Дмитра Башлая у верхній кут і ліквідуючи вихід Євгена Одинцова сам-на-сам. З іншого боку, на компліменти заслужив і воротар охтирчан Євген Дейнеко, котрий витягнув м‘яч з-під перекладини після класного удару Олександра Алієва зі штрафного. Команді з районного центру вдалося протриматися 41 хвилину: новачок збірної Євген Коноплянка, обігравши суперника, різко пробив, і м‘ячу від рук голкіпера майнув у кут воріт − 1:0.

Другий тайм − вісім замін

На другий тайм вийшов фактично інший склад збірної України. На полі залишилися лише троє учасників першої половини гри: Чигринський, котрий отримав капітанську пов‘язку з рук Шевченка, а також Кобін і Олійник (усі три голкіпери зіграли по 30 хвилин). Синьо-жовті збільшили перевагу в контролі м‘яча і двічі забили. Спочатку знову відзначився дебютант збірної: на 60-й хвилині Денис Олійник, отримавши м‘яч від Ігоря Худоб‘яка, перехитрив голкіпера, пробивши у ближній кут воріт. А під кінець матчу Кобін вивів на побачення з воротарем Марко Девича. З першої спроби останньому не вдалося переграти стража воріт, однак партнера підстрахував Євген Селезньов, котрий залишив м‘яч в атаці і віддав такий пас Девичу, після якого гріх було не забити. В такий спосіб український серб відзначив чергову премію: перед матчем представники харківської радіостанції вручили йому приз «Народний футболіст», якого Девич удостоївся згідно із опитуванням радіослухачів. Окрім голів, у другому таймі запам‘ятався також ефектний епізод за участю Василя Кобіна, котрий спочатку пробив по воротах з льоту і щойно приземлившись на спину негайно здійснив стрибок у зворотному напрямку.

Автограф-сесія на десерт

Матч закінчився спілкування футболістів з представниками мас-медіа і автограф-сесією гравців збірної. Найбільше уваги приділив фанам Дмитро Чигринський, котрий розписався на картках і сфотографувався майже з усіма бажаючими. Завтра у збірної України − день відпочинку, після чого продовжиться підготовка до першого з трьох офіційних товариських матчів.

Збірна України з Денисом Олійником
Збірна України з Денисом Олійником (п'ятий зліва у нижньому ряду)

Leave A Reply

Your email address will not be published.