heshko.com: Іван Гешко: відпочину аж до зими

0

У переліку спортсменів, які з 15 серпня 2009 р. братимуть участь у чемпіонаті світу з легкої атлетики у Берліні, немає бігуна Івана Гешка. Уродженець Кіцманя Чернівецької області так і не зміг залікувати травми стопи. Що ж тепер робитиме один із лідерів нашої команди? Про свої наміри Іван Гешко розповів в інтерв’ю turnir.com.ua.

У цьому році ви не раз казали, що плануєте взяти участь на чемпіонаті світу в Берліні…
Так, але мені в цьому році травми не давали спокою. Все почалося ще із зими. Одужав я після першої травми, набираю оптимальних фізичних кондицій – і зазнаю травми. Щойно вилікуюся і починаю інтенсивно працювати, як перед відповідальним стартом знову дістаю проблеми із здоров’ям. І таких ситуацій було декілька. Вже й до Італії їздив, щоб остаточно залікувати пошкодження. До останнього мріяв поїхати на чемпіонат світу до Берліна. Не судилося. Наприкінці червня я вирішив відмовитися від поїздки на світовий форум.

Як зараз почуваєтеся?
Дякую. Вже все гаразд. Травма нібито позаду. Та все одно не хочу давати величезних навантажень на організм. Відпочину аж до зими. А вже з наступного сезону почну змагатися на різних стартах.

Невже ви зовсім не тренуєтеся?
Ні, не тренуюся, а тільки роблю легенькі розминки. А для мене легенькі розминки – це 8-10 кілометрів бігу на день.

Займаєтеся індивідуально?
Так, бігаю здебільшого наодинці. Іноді мені допомагають дві німецькі вівчарки, які живуть у моєму помешканні. Собаки полюбляють бігати. Витримують всі навантаження. Щоправда, зараз спека і я не хочу вимучувати собак. А в сприятливу погоду вони зі мною намотували безліч кілометрів.

Іване, як пояснити, що в списку представників України на майбутньому чемпіонаті світу на середніх дистанціях немає жодного атлета?
Така картина була завжди. Останнім часом тільки я та Сергій Лебідь представляли Україну на середніх дистанціях. Молодші хлопці ще працюють. У цьому році вони недотягнули до рівня еліти через травми.

Які, на вашу думку, перспективи усієї збірної в Берліні?
Я не можу спрогнозувати, як виступить наша команда. Треба бути поруч зі спортсменами, знати їхні проблеми. А я перебуваю на відстані від них і спілкуюся тільки по телефону. Цього замало, щоб щось прогнозувати. Та все одно маю велику надію на те, що з порожніми руками Україна з Берліна не повернеться.

Якщо ви відпочинете від спорту аж до зими, то вийде у вас пауза в кар’єрі аж на один рік. Як вам результати конкурентів за рік після Олімпійських ігор?
Хлопці не дуже й прогресують. Тільки кенійці поліпшують особисті рекорди. Словом, суттєвих змін не відбулося. Тож можна мені і треба повертатися на бігові доріжки, щоб підкорити Лондон. Це основна моя мотивація.

Василь Харів, turnir.com.ua

heshko.com (11/08/2009 17:25)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.