Спортсменка перемога чиновника в суді

0

Двічі чиновник зі стажем Юрій Скорейко звільняв з Чернівецького обласного центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” титуловану в минулому бігунку Ольгу Бибик (Сніцар) і двічі суд визнавав його дії неправомірними.

Уперше колишню кандидатку до збірної СРСР незаконно залишили без роботи у 2006 році. А нещодавно суд вдруге поновив її на посаді. Цікаво, що цього разу п. Скорейко серед приводів для звільнення Бибик використав і її “відсутність понад трьох годин на робочому місці”. Хоча сам він, як зазначив в інтерв’ю turnir.com.ua екс-керівник обласного спорту Георгій Мазурашу, “неодноразово виїжджав на суддівство та інспектування футбольних матчів у робочі дні без погодження з керівництвом облспортвідділу, а навесні 2008 р. взяв самовільну відпустку на 10 днів, що законодавство теж трактує як прогули”. А ще футболіст-аматор Скорейко “закулісними шляхами” став… майстром спорту з хокею на траві і, теж цікавий факт, навіть отримував донедавна зарплату як… тренер з цього виду спорту. Окрема тема – залучення родичів до роботи в очолюваному ним та інших “дружніх” спортивних підрозділах. Чи має моральне право людина з таким “послужним списком” сидіти в спортивному директорському кріслі, та ще й маніакально переслідувати підлеглу – справжнього майстра спорту, тренера не лише на папері (її вихованець і син Тарас Бибик вже є одним з кандидатів до юнацької збірної України з легкої атлетики) і, зрештою, матір трьох дітей?..
На запитання, чому самого Скорейка не звільнили за названі неодноразові порушення, вже екс-керівник обласного спорту Георгій Мазурашу пояснив: “Свої виїзди на суддівство та іспектування Скорейко не погоджував, тому я до певного часу й не знав про ці прогули. Чому не звільнили його після весняної самовільної відпустки? Це моя серйозна помилка. Ми зафіксували його відсутність на роботі у відповідних актах. Про те, що ця відпустка потрібна була Скорейкові для участі у суддівському семінарі, я дізнався практично випадково. Сам директор “Спорту для всіх”, коли я намагався з’ясувати телефоном причину відсутності на роботі, мої дзвінкі просто ігнорував. Попри таку зухвалу поведінку підлеглого, по приїзду я провів з ним чергову “профілактичну розмову” і, зрештою, ті акти про його відсутність на роботі не застосував. Напевно, я надто наївний, сподіваючись виховувати людей на прикладі людяності. До теми самовільної відпустки я повернувся після того, як п. Скорейко, маючи такий “послужний список”, у перші дні моєї відпустки вдруге звільнив Ольгу Бибик з роботи. Причому скориставшись актами, в яких він зафіксував її відсутність на роботі протягом трьох годин. Принагідно Скорейко порушив і розпорядження облдержадміністрації від 19.04.07. №149-р, згідно з яким спортивні організації, які отримують бюджетні кошти, мають здійснювати письмове погодження з територіальними органами виконавчої влади з фізичної культури і спорту, зокрема, кадрових питань. Як кажуть, “ні стида, ні совісті”. Тоді постраждала поскаржилася письмово керівництву області на свавілля Скорейка, поінформувавши, зокрема, про його виїзди на суддівство та інспектування у робочі дні. Відповідні дані я знайшов і на офіційних футбольних сайтах. Після виходу з відпустки я підготував наказ про звільнення Скорейка. Але він, знаючи, що я сам, через конфлікт з Міністром Павленком, написав заяву на звільнення, саме в останні дні моєї роботи захворів. Дивний збіг обставин, правда? Коли людина перебуває на лікарняному, як відомо, звільнити її неможливо. Отож, я звільнити зухвалого директора не встиг. Мої наступники заявили, що звільнять його у разі, якщо він вдруге програє суд Ользі Бибик. Але не дотримали слова… Чому? Не хотів би коментувати дії попередників та наступників. Можливо, дається взнаки те, що Скорейко приятелював з Міністром екології і екс-губернатором Буковини Георгієм Філіпчуком, який свого часу призначив його начальником облспортуправління. Як би там не було, Скорейко залишається директором облцентру “Спорт для всіх”. І, наскільки мені відомо, надалі “тероризує” Ольгу Бибик, якій, за її словами, він пригрозив все одно звільнити. Невже його таки не зупинять?..”
Далі буде…

Всеукраїнський спортивний портал turnir.com.ua

Ольга Бибик і Юрій Скорейко. Фотоколаж: sportbuk.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.