heshko.com: Іван Гешко втретє виграв ”свою” ”Буковинську милю”

0

Утретє чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м Іван Гешко зібрав друзів-стаєрів на зініційованому разом з керівником обласного спорту Георгієм Мазурашу та колегою-депутатом міськради Валерієм Чинушем відкритому Кубку Чернівецької області з бігу на 1 милю “Буковинська миля”, і втретє йому дістався головний трофей змагань.

Торік “Буковинська миля” стала міжнародною завдяки участі в ній чемпіонів Молдови на різних дистанціях та гостя з Кенії. Цього року зарубіжжя було представлене бігунами з Молдови та Румунії. Причому остання відрядила до Чернівців призерів юнацьких та юніорських змагань, яким скласти конкуренцію кращим стаєрам України виявилося не по зубах. Очікувалося, що на старт вийдуть і двоє представників Африки (кенієць та алжирець, з якими вів переговори італійський менеджер Івана Гешка – Джані Демадона), але з невідомих поки що причин їх так і не дочекалися.

За традицією, присвячений іменинам столиці Буковини елітний забіг відбувся у перерві фінального матчу Кубка Чернівців з футболу (в якому “Університет” переміг з рахунком 3:1 “Сорбонну”). За спортивним дійством спостерігало значно менше глядачів, ніж торік (тоді вболівальників зібралося приблизно 4000). Натомість на трибунах знову зійшлися керівники області та міста – голова обласної ради Іван Шилепницький, Чернівецький міський голова Микола Федорук, віце-губернатор Борис Баглей. У церемонії нагородження разом з ними взяв участь керівник готельно-туристичного комплексу “Буковина” і депутат міської ради Валерій Чинуш. Голова облдержадміністрації Володимир Куліш був відсутній з поважної причини – він, як зразковий сім’янин, вирушив до столиці допомагати морально дружині народжувати.

Інтрига “Буковинської милі” цього разу зберігалася найдовше – практично до останніх метрів дистанції, яка, до речі, розпочиналася і, відповідно, завершувалася не в традиційному місці, а посередині прямої. Лише перед самим виходом з віражу (себто приблизно за 50 метрів до фінішу) Іван Гешко випередив свого земляка і колегу за фіналом Євро-2006 Миколу Лабовського, який фінішував “на п’ятах” у кращого спортсмена України 2006 року. Переможний час Івана – 4.05,99 – виявився рекордним для “Буковинської милі”, за що тріумфатор отримав, крім “основних” преміальних, і бонусну 1000 гривень. Минулі роки зірковий буковинець передавав ці кошти обласному будинку дитини. Цього ж разу “підлаштувався” під паралельну акцію – під час змагань на стадіоні збирали благодійні внески на придбання спортивного інвентарю для шкіл-інтернатів. Оскільки зібрана сума виявилася дуже скромною, Іван вирішив додати свій бонус до тих коштів і порадувати знедоленим дітям м’ячі та інше “знаряддя оздоровлення”. Дехто жартував, що Гешко, маючи в активі рекорд України на цій дистанції (3.50,04), піднімає, як колись легендарний Сергій Бубка, по-трохи рекордну планку “Буковинської милі”, аби заробляти “зайві” гроші на благодійність.

Особливістю цьогорічної “Буковинської милі” було й те, що елітному забігу передували (ще до футболу) однойменні масові змагання для всіх охочих. В них взяли участь не лише сотні “рядових” шанувальників спорту з усіх районів області, а й відомі особистості, такі як директор флагмана буковинського виробництва ТОВ “Машзавод” Віктор Сідляр, начальник Головного фінансового управління ОДА Єлизавета Пушко-Цибуляк, у минулому чемпіон світу з бігу на 100 км Сергій Яненко, керівник обласного спорту Георгій Мазурашу, директор ШВСМ Зеновій Волошин та інші. Усі учасники змагань отримали презенти від організаторів – відділу з питань фізичної культури і спорту ОДА та спортклубу “Гешко”. А призери – футболки із символікою змагань та пропагандою спорту.

Крім презентів, учасники “масовки” разом з тими, хто підтримав акцію зі збору “спортивних” благодійних внесків, взяли участь у розіграші численних призів – упаковок соку, рюкзаків, м’ячів з автографом гравця збірної України Андрія Русла від торгової марки “Біола”, футболок “Буковинська миля”, двох футбольних наборів від магазину “ГОЛ” та кольорового телевізору “Шарп” від приватного підприємця і мецената спорту Ігоря Пинзара. Найкоштовніший приз дістався футболісту-аматору Олександру Харабарі. Оскільки за скромну пожертву в 20 грн. Сашко, як виявилося, отримав одразу два переможні купони (телевізор і рюкзак), він вирішив внести до благодійного “кошику” ще три футбольні м’ячі.

Залишається додати, що партнерами третьої “Буковинської милі”, крім готельно-туристичного комплексу “Буковина” і Валерія Чинуша, виступили ТОВ “Машзавод” (директор – Віктор Сідляр), ПП Пинзар Ігор Іванович, гуртівня “ПАККО” (керівник – майстер спорту міжнародного класу з військового багатоборства Олексій Коломієць), магазин “ГОЛ” (директор – Ігор Грималюк), телеканал “Чернівці” (директор – Геннадій Сергєєв) та інші. І що наступного року – до 600-літнього ювілею Чернівців – організатори планують провести і жіночий елітний забіг.

Результати.
1 (нагрудний номер 1). Іван Гешко (чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м, багаторазовий чемпіон та рекордсмен України, учасник двох Олімпійських ігор, представляє Кіцмань, Чернівці, Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ, товариство “Динамо” та клуб “Біола”. Депутат Чернівецької міської ради, радник голови облдержадміністрації з питань спорту. Офіційний партнер – готельно-туристичний комплекс “Буковина”) – 4.05,99 (рекорд змагань).
2 (2). Микола Лабовський (чемпіон України з бігу на 1500 м, фіналіст чемпіонату Європи, бронзовий призер “Буковинської милі-2006”, представляє Чернівці, товариствo “Динамо”, уродженець Герцаївського району, офіційний партнер – туркомплекс “АКВА-ПЛЮС”) – 4.06,21.
3. (5). Олександр Борисюк (майстер спорту, фіналіст молодіжного Чемпіонату Європи, представляє Волинь та Кіцмань Чернівецької області) – 4.07,55.
4 (3). Василь Цікало (Львівська область, бронзовий призер Кубку Європи на дистанції 1500 м, срібний призер “Буковинської милі-2006”) – 4.09,22.
5 (14). Олег Озарко (Івано-Франківськ, майстер спорту, бронзовий призер молодіжного Чемпіонату України на дистанції 1500 м) – 4.09,50.
6 (7). Ігор Гелетій (Івано-Франківськ, майстер спорту, неодноразовий переможець та призер чемпіонату України) – 4.09,99.
7 (4). Олександр Величко (Кіцмань, майстер спорту, переможець Кубка України на дистанції 3000 м, бронзовий призер Всеукраїнських ігор у стіпль-чезі) – 4.10,08.
8 (6). Вадим Слободенюк (Рівне, чемпіон Європи серед молоді з бігу на 3000 м з перешкодами, учасник Олімпійських ігор в Афінах) – 4.10,31.
9 (22). Мельник Андрій (Івано-Франківськ, чемпіон України серед молоді з бігу на шосе) – 4.13,32.
10 (8). Руслан Оларь (Молдова, чемпіон Молдови з бігу на 800 м) – 4.14,15.
11 (16). Віталій Дмитрюк (призер молодіжної першості України, кандидат у майстри спорту, Чернівці) – 4.15,25.
12 (21). Савчук Руслан (Івано-Франківськ, призер студентського Чемпіонату України) – 4.16,91.
13 (15). Василь Беца (Львів, кандидат у майстри спорту, чемпіон України серед молоді у стіпль-чезі) – 4.17,33.
14 (9). Віталій Волошин (Черкаси, майстер спорту, переможець та призер чемпіонату України з бігу на 800 м) – 4.17,73.
15 (11). Віталій Рибак (майстер спорту, неодноразовий переможець та призер чемпіонату України з кросу та на стаєрських дистанціях, представляє Чернівці та Хотинський район) – 4.17,98.
16 (17). Сергій Вашурін (переможець обласних ігор 2007 р. з бігу на 1500 м, Чернівці) – 4.19,10.
17 (19). Віталій Ящук (Рівне, бронзовий призер молодіжного Чемпіонату України у стіпль-чезі) – 4.27,98.
18 (20). Вадим Карпенко (Чернівці, майстер спорту, у минулому – призер молодіжних ігор України з бігу на 5000 м) – 4.31,85.
19 (18). Олександр Чобан (Чернівці, член збірної команди України зі спортивного орієнтування) – 4.33,97.
20 (12). Василь Георге (Румунія, бронзовий призер юнацького Чемпіонату Румунії з бігу на 1500 м) – 4.41,33.
(№10) Богдан Іремчук (Румунія, призер юніорського Чемпіонату Румунії з бігу на 3000 м) – зійшов.

Михайло ДОБРИЙ
heshko.com (07/10/2007 21:21)
***

Leave A Reply

Your email address will not be published.