heshko.com: Гешко вважає, що за медаль на Євро міг боротися і Лабовський

0

Дві срібні медалі, рекорд України та 15-те загальнокомандне місце – такими є “сухі” підсумки виступу збірної України на чемпіонаті Європи з легкої атлетики в приміщенні у Бірмінгемі (Англія).

“Срібло” до свого активу записали стрибун з жердиною Денис Юрченко з Донецька (всі троє призерів взяли однакову висоту – 5 м 71 см, тож в силу вступили додаткові показники) та киянка Тетяна Петлюк на 800-метрівці (1.59,84). А ось вінничанка Наталка Добринська встановила новий рекорд України у п’ятиборстві (4739), але до п’єдесталу пошани не дотягнула – 5 місце (3 місце – 4801).

На чемпіонаті Європи-2005 українці командою були восьмими.

Кращий легкоатлет України 2006 року Іван Гешко, який пропускає зимовий сезон і, відповідно, не поїхав до Англії захищати здобутий в Мадриді два роки тому чемпіонський титул, не вважає виступ нашої збірної на Євро невдалим, як це піднесли деякі вітчизняні мас-медіа:

– Треба, мабуть, зважити й на те, що до Бірмінгему у складі збірної України з різних причин вирушили не всі найсильніші атлети держави. А якщо взяти до уваги деякі непогані результати та близькі до призової трійки місця, то виступ можна вважати доволі оптимістичним. Звісно, я хотів би привітати колег по збірній Тетянку Петлюк і Дениса Юрченко із срібними нагородами та Наталку Добринську – з національним рекордом! Дівчат також вітаю з наступаючим “жіночим святом”! А щодо “аналітичних оцінок” окремих ЗМІ, часом вони бувають не дуже вдалими і професійними. Приміром, я дуже здивувався, коли в новинах на одному національному телеканалі почув з вуст диктора, що “збірна України посіла 15 місце серед 18-ти країн-учасниць”. То не 18 країн-учасниць було, а 20 країн здобули медалі! Я так зрозумів, що хтось побачив у підсумковій таблиці останньою цифру 18 (три країни розділили 18-20 місця з однією “бронзою”), от і вирішили, що це кількість країн. Розумію, що журналістам доводиться часто працювати в режимі цейтноту, але… На чемпіонаті Європи з легкої атлетики, як правило, беруть участь всі європейські країни.

–  Як гадаєш, на “півторачці”, крім тебе, хтось ще міг в Англії поборотися за медалі?

– На даний час це реально міг би, на мою думку, зробити мій земляк Микола Лабовський, якби не змушений був пропустити чемпіонат через травму ахілу. Якби цілеспрямовано готувався до зимового сезону бронзовий призер Кубку Європи в приміщенні Василь Цікало, гадаю, він теж міг би втрутитися у боротьбу за місце на п’єдесталі. Але відомо, що “якби” у спорті до уваги не береться…

Григорій ПАСАТ

heshko.com (05/03/2007 23:23)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.