АРІНІНА Алла Михайлівна (стрільба з лука)

0

Майстер спорту України міжнародного класу зі стрільби з лука.

Народилася 7 лютого 1984 року в Чернівцях. Закінчила місцеву СШ №1, педагогічний коледж ArininaAlla-sportbukЧернівецького національного університету, Чернівецький національний університет (педагогічний факультет).

Спортом почала займатися з восьми років. По року відвідувала секції легкої атлетики та настільного тенісу, з десяти років займається стрільбою з лука. Перший тренер у цьому виді – майстер спорту, заслужений тренер України Світлана Капанадзе (Арабаджи). Пізніше тренувалася під керівництвом заслуженого тренера України, екс-наставника збірної України Анатолія Єгорова.

На національній арені вперше серйозно заявила про себе перемогою в юнацькій першості України 1998 року. В юнацькому віці двічі виборювала дорослий Кубок України (2000-2001 роки), що раніше не вдавалося жодній українській лучниці.

На міжнародному рівні має в активі командну перемогу на юнацькій першості Європи у Чехії та друге особисте місце на етапі юнацького Кубку Європи у Бельгії. Свого часу встановила також юнацький рекорд Європи у Хорватії.

Норматив майстра спорту виконала у 2000 році, а майстром спорту міжнародного класу стала у 2003 році.

Тренер Чернівецької СДЮШОР зі стрільби з лука.

Виховує доньку (у 2016 р. Має йти в 1 клас).

Буковинський спорт в особах (Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com)

***

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.