Наталя Черновцан (Мігалатюк)

1

Майстер спорту міжнародного класу, перша серед представників Буковини чемпіонка Європи з пауерліфтингу, майстер спорту з важкої атлетики.

Наталя Василівна Черновцан народилася 9 червня 1981 року в Чернівцях. Закінчила 9 класів у СШ №6 і 10-11 класи у СШ №11, а також педагогічний факультет Чернівецького національного університету.

Спортом почала займатися з раннього дитинства. З 6 до 10 років ходила на спортивну гімнастику. Потім рік займалася легкою атлетикою, трохи – спортивним орієнтуванням. А з 12 років перейшла на силове триборство (пауерліфтинг). Перший наставник – тепер заслужений тренер України Ігор Ясенецький. З 1998 року тренується під керівництвом Володимира Крушельницького.

На національній арені вперше “засвітилася” у жовтні 1994 року, коли виграла юніорську першість України. На той час вона вже була майстром спорту. Перший успіх міжнародного гатунку – 3 місце на юніорському чемпіонаті Європи 1995 року. Наступні два роки Наталі не було рівних на аналогічних змаганнях. У 1997 році стала ще й бронзовою призеркою юніорського чемпіонату світу. Бронзовий європейський юніорський успіх повторила і на чемпіонаті-2000.

Неодноразова переможниця чемпіонату і Кубку України, встановлювала рекори України серед юніорів та дорослих, переможниця І Всеукраїнських літніх спортивних ігор.

З 2003 року почала поєднувати заняття спортом з тренерською діяльністю. Разом з Володимиром Крушельницьким тренували Ігоря Данчула – чемпіона і рекордсмена України серед спортсменів з вадами опорно-рухового апарату.

Після народження доньки повернулася у спорт, але вже у важку атлетику, де її тренує Володимир Крушельницький (сам – колишній важкоатлет).

Кубок України 2011 р. (березень, Луцьк) – 1 місце (категорія до 48 кг, ривок – 55 кг, поштовх – 71 кг).

Чоловік Ігор Мігалатюк – футболіст (грав, зокрема, за «Буковину», «Чорноморець», «Прикарпаття», інші команди в Україні і за кордоном).

Виховують доньку.

«Історія буковинського спорту в особах» (Георгій Мазурашу)

***

1 Comment
  1. Саша says

    Наташа по настоящему легендарная спортсменка и демонстрирует чудеса спортивного долголетия. Молодец, так держать!

Leave A Reply

Your email address will not be published.