Євген Коваленко – головний тренер «Буковини»

0

Чернівецький ФК «Буковина» офіційно отримав нового головного тренера ФСК «Буковина». Ним став 32-річний Євген Коваленко. Під його керівництвом команда вже активно готується до відновлення матчів Другої ліги. Про це повідомили на офіційній сторінці клубу.

«Дякую президенту клубу за те, що довірив мені цю роботу. Перед підписанням контракту ми розмовляли більше двох годин. Зрештою зрозуміли, що наші думки щодо вектору розвитку клубу збігаються. Сподіваюся, що зможу виправдати довіру. У команди буде свій стиль гри, свій малюнок, будемо старатися перемагати в кожному матчі. Це наша мета. 

Ми будемо більше довіряти молоді, поєднуючи їх на полі разом із досвідченими гравцями. Плануємо грати в футбол, який буде подобатися вболівальникам. Якщо, звісно, буде дозволяти якість полів.

Я знаю, що «Буковина» у 80-их роках гриміла на весь Радянський Союз. Клуб має свої традиції та історію. А це найголовніше – коли це не новий проєкт, а історія».

Із 2012 по 2016 роки працював тренером у дитячих та юнацьких командах ФК «Дніпро». Також в академії клубу із тоді ще Дніпропетровська був помічником іспанських фахівців Жорді Гратакоса, Серхіо Переса, Альберто Кабальєро та Альберто Босха. У 2017 році працював у тренерському штабі СК «Дніпро-1». У 2020 – на початку 2021 року був тренером клубу Другої ліги ФК «Перемога» (Дніпро).

Серед найвідоміших вихованців Євгена Коваленка – Владислав Супряга, Богдан Лєднєв, Євген Чеберко, Максим Луньов, Ігор Когут, Владислав Кочергін, Олександр Назаренко, Сергій Палюх, Олександр Сніжко, Денис Галенков, Тимур Стецьков.

Leave A Reply

Your email address will not be published.