Помер відомий буковинський футболіст, тренер та арбітр Петро Кобичик

0

Вчора, 4 листопада, у Чернівцях на 76-му році життя помер відомий буковинський футболіст, тренер, арбітр та функціонер Петро Кобичик.

Петро Дмитрович народився 18 вересня 1945 року у місті Новоград-Волинському Житомирської області. Закінчив місцеву СШ №3 та Івано-Франківський технікум фізичної культури. У Чернівцях проживав з 1968 року.

Спортом почав займатися з 6 класу. Відвідував одразу три секції – футбольну, волейбольну та баскетбольну. Згодом віддав перевагу футболу.

В юнацькому віці з командою “Авангард” (Новоград-Волинський) став чемпіоном Житомирщини і отримав І розряд, завдяки чому був призваний до спортивної роти. Під час служби в армії грав за збірну Львівського політучилища, з якою виграв Кубок мільйонів (або чемпіонат СРСР серед КФК) та посів 3 місце на першості Збройних сил СРСР. Один рік виступав у складі молодіжної збірної УРСР. Залучався до дублю СКА (Львів), був на оглядинах у львівських “Карпатах” та московському ЦСКА. Проте після армії все-таки віддав перевагу запрошенню від “Буковини”, з якою розлучився лише у 1971-74 рр., коли захищав кольори “Спартака” (Івано-Франківськ). З “Буковиною” виборював 2 місце у ІІ лізі, а зі “Спартаком” – 1 місце у ІІ лізі.

У 1979 році працював заступником дирекора стадіону “Буковина”, з 1980 по 1993 рр. – директором ДЮСШ “Буковина”, у 1993-95 рр. – начальником команди “Буковина”, у 1995 році – тренером “Буковини”. З 1996 року по 2012 рік — голова Чернівецької обласної федерації футболу.

З 1981 року почав судити футбольні матчі чемпіонату області. Через рік став арбітром республіканської категорії, а у 1987 році — отримав всесоюзну категорію, яка з проголошенням незалежності перетворилася на національну. Як головний арбітр провів 104 зустрічі із них 36 матчів у вищій лізі СРСР, в 66 матчах був боковим суддею із них 27 матчів у вищій лізі СРСР та України. Також як лайнсмен обслуговував міжнародні матчі єврокубків та серед збірних команд.

З 1995 року по 2017 рік інспектував матчі вищої ліги України. Тривалий час був головою експертної комісії ФФУ. Також був спостерігачем арбітражу в молодіжних матчах УПЛ та в аматорських змаганнях.

Портал Sportbuk.com висловлює глибокі співчуття рідним та близьким покійного.

Leave A Reply

Your email address will not be published.