Буковинці у топ-8 футболістів, яких «виховує Італія» (відео)

0

Вихідці з Буковини фігурують серед найперспективніших юних українських футболістів, які «засвітилися», тренуються, або грають вже в Італії.

Один із згаданих у «топ-4 юних українців, яких виховує Італія: діаманти Мілана, Ювентуса, Лаціо» – Владислав Нагрудний, якого порівнюють із Шевченком і який, нагадаємо, на міжнародному турнірі Minsk Cup 2019 U-14 у фіналі забив за «Мілан» єдиний і переможний гол у ворота однолітків з «Динамо» (Київ):

***

***

Було припущенні, що ще один із фігурантів – Едуард Ігнатов – теж може мати буковинське коріння. Але його тезка і однофамілець з Буковини Едуард Ігнатов (знаний у буковинському спорті), який також тепер в Італії, повідомив SportBuk.com, що батька того юного футболіста з «Падова» приходив на вибори голосувати (де Едуард з дружиною були на виборчій дільниці), але він, найімовірніше, має східні коріння.

Ось «буковинська частина» згаданого матеріалу про українських юних футболістів в Італії:

1. Владислав Нагрудний

14 років, Мілан

У фіналі зимового турніру в Мінську зустрілися Мілан та київське Динамо. Італійці перемогли (1:0), автором переможного гола став гравець із зовсім неіталійським прізвищем – Нагрудний. За манерою гри та навіть зовнішньо він нагадує Андрія Шевченка. Діє Владислав у нападі. Має хорошу швидкість, техніку, солідний удар. Такий собі форвард, який полюбляє грати із глибини, і якому потрібен простір.

Хлопець походить з української родини. Раніше його батьки мешкали у Чернівцях. Потім переїхали до Італії, де й залишилися жити.

У своїй віковій групі Нагрудний у Мілані – на хорошому рахунку. Клуб сподівається на цього гравця у майбутньому. А збірні Румунії та Молдови цікавляться Владом, враховуючи його буковинське походження.

4. Владислав Руснак

12 років, СПАЛ Феррара

Ренат Герделеско (з Одещини) та Владислав Руснак

Батько Руснака – із Луцька. Колишній футболіст. Мати – з Чернівців. Спершу хлопчак грав за футзальний Лаціо. Але через відсутність громадянства у батьків, із цим виникли проблеми. Перебував на перегляді у ряді команд, але через ті ж проблеми не зміг залишитися, хоча вважається дуже сильним і талановитим гравцем. Зрештою, Руснак “виплив” у СПАЛ Феррара.

Владислав – різносторонній хлопець. Дуже гарно розвинутий фізично, має хорошу техніку. До всього ще й грає на саксофоні.

Весь матеріал можна прочитати на football24.ua.

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.