Буковинці – на п’єдесталі ЧУ-2019 з н/тенісу, маємо юного майстра спорту!

0

Одним з наймолодших в історії буковинського спорту майстрів спорту України з олімпійського виду став юний чернівчанин Максим Мельничук, який виконав цей норматив завдяки успіху на юніорському чемпіонаті України з настільного тенісу в Запоріжжі.

Максим Мельничук (29.06.2005 р.н., онук редактора газети «Час» Петра Кобевка і син депутата обласної ради Ольги Кобевко), який тепер тренується у столичному ліцеї-інтернаті (тренери – Король В.І., Дробов Д.О.), на юніорському чемпіонаті України U-18 (2001 р.н. і мол.) святкував перемогу в командних змаганнях у складі столичної команди (Лушніков Володимир, Лімонов Антон, Юрченко Кирило, Мельничук Максим, Гудименко Євген). А перше місце на юніорському чемпіонаті України «у парних розрядах та командних змаганнях на чемпіонаті України серед юніорів», відповідно до Єдиної спортивної класифікації України з олімпійських видів спорту, – це виконання нормативу майстра спорту України. Отож, цей норматив Максим підкорив 5.04.2019 р. у віці 13 років 9 місяців і 7 днів. Можливо, це таки наймолодший серед буковинців майстер спорту з олімпійського виду спорту? Нагадайте, хто знає молодших майстрів (sportbuk@gmail.com, Facebook, або в коментарях нижче). На другому та третьому місцях у командних змаганнях серед юніорів розташувались Дніпропетровська область і Дніпропетровська-2.

Маємо приємні звістки і з дівочої номінації. У юніорок у командних змаганнях призову трійку утворили Київ-2, Київ та Харківська область. У «срібному» складі Києва-2 – і Олена Пентюк (2004 р.н.) з Путили, яка, як повідомив SportBuk.com Олександр Мельничук, також тепер тренується у столичному спортінтернаті. Склад срібних призерок: Димитренко Анастасія, Куртенко Аліна, Миклуха Ганна, Видрученко Аліна, Пентюк Олена.

Юніорський чемпіонат України триває до 7 квітня.

В особистих змаганнях Макс Мельничук пробився до топ-16. Його результати на груповому етапі: Сергій Камінський – 2:3, Олексій Метла – 3:1, Гліб Германович Яковлєв – 3:2, Олександр Вірозуб – 3:2, за 3 місце у групі 1 Валерій Татаринов – 1:3. Цікаво, що за національним рейтингом Максим, будучи значно молодшим у цій віковій групі, мав перед чемпіонатом 25-й показник (32,7), а зумів пробитися до топ-16, молодець!

Усі фіналісти серед юніорів (по 4 кращих з кожної підгрупи, групи по двомінусовій системі): Група 1 – 1. Гребенюк Андрій, 2. Мул Степан, 3. Татаринов Валерій, 4. Мельничук Максим; Група 2 – 1. Лушніков Володимир, 2. Завада Микита, 3. Юнчик Валентин, 4. Грибан Вадим; Група 3 – 1. Кібка Євген, 2. Лімонов Антон, 3. Олеськевич Ярослав, 4 .Соломенник Артем; Група 4 – 1. Юрченко Кирило, 2. Малов Олександр, 3. Третяк Назар, 4. Романяк Іван.

А ось Олена Пентюк у цій віковій номінації мала десятий показник серед всіх учасниць за національним рейтингом (47,2, норма майстра спорту за рейтингом – 60,0), і вона також пробилась до топ-16. Результати Оленки на груповому етапі: Олеся Ліфанова – 3:0. Уляна Дронова – 1:3, Катерина Воронцова – 3:1, за 3 місце у групі 2 Анастасія Єпіфанцева – 3:0.

«Новоспечений» майстер спорту Максим Мельничук настільним тенісом займається з 6-ти років. Почав тренуватися у секції в 27-й школі. 

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

***

Н/теніс: успіхи буковинців на ЧУ-2019 і за межами України (фото)

***

***

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.