Оновлений Меморіал Костіва і Пукая 2019 фінішував (фото, відео)

0

Цього року традиційний турнір з міні-футболу пам’яті Олега Костіва та Віталія Пукая «перефармотували» на ветеранський. Він відбувся за два дні, традиційно на майданчику зі штучною травою у студмістечку ЧНУ.

Як зазначив голова міської і заступник голови обласної федерації футболу Сергій Задорожняк, проводити Меморіал Костіва і Пукая вже у ветеранському форматі організатори вирішили, зокрема, тому, що якраз багато з цих ветеранів або грали свого часу з хлопцями, які трагічно загинули під сніговою лавиною на Драгобраті, або щонайменше набагато краще їх знали, як футболістів, на відміну від молодших поколінь. 

В «елітному» форматі турнір проводили 12 разів. Тепер же відбувся перший ветеранський Меморіал Костіва і Пукая. У ньому взяли участь 4 команди, які розіграли призові місця за коловою системою:
Буковина-Ретро – Дрім-Тім – 3:1
Митник – Іва Коровія – 10:1
Іва – Дрім-Тім – 0:1
Митник – Буковина-Ретро – 1:3
Буковина-Ретро – Іва – 5:2
Митник – Дрім-Тім – 1:0

У заключному матчі Митник – Дрім-Тім, в якому вирішувалась доля другого місця, мало місце і вилучення. Вже поступаючись, «дрімтімівці» пішли великими силами в атаку, і їхній супер голкіпер Роман Нестеренко теж підтягнувся ближче до центра майданчика. Але послідувала контратака і Роман, вкотре рятуючи свою команду, перервав політ м’яча за межами карної зони, за що арбітр Ігор Гітельман показав червону картку. Другим арбітром був Микола Каланча. Цікаво, що на останній хвилині аналогічно рукою за межами штрафного майданчика зіграв і «польовий воротар», але судді вирішили залишити це порушення без уваги, бо й одна червона картка – «забагато» на такому турнірі.

Нагадаємо, що Роман Нестеренко-воротар – це тезка і однофамілець нашого знаного форварда (одного з кращих у місцевому аматорському футболі), який грав за «Буковину-Ретро». Голкіпер-Нестеренко захищав ворота збірної Казахстану, а тепер тренує воротарів «Буковини». (Саме він допоміг «дрімтімівцям» нещодавно сюрпризно розгромити фаворитів Меморіалу Віктора Максимчука). Між іграми вони сфотографувались на пам’ять.

Роман Нестеренко (воротар) і Роман Нестеренко (форвард). Знайдіть 10 відмінностей… у прізвищах та іменах:)

І ще декілька слів про іншого голкіпера. Микола Дрожжа, який не раз визнавався кращим стражем воріт на місцевих змаганнях, цього разу за «Буковину-Ретро» був польовим гравцем і у матчі проти «Іви» забив три голи!

Отож, переможцем турніру стала команда «Буковина-Ретро», на другому місці – «Митник», на третьому – «Дрім-Тім». 

У церемонії нагородження взяли участь батько Олега Костіва – Роман Михайлович, голова обласної федерації футболу Василь Орлецький, президент ФК «Університет» Микола Осадець, колишній президент ФК «Митник» Василь Вінтоник, ініціатор проведення турніру і одноклубник хлопців – Григорій Токар. Сергій Задорожняк був у ролі ведучого.

Олег Костів і Віталій Пукай трагічно загинули 13 років тому під лавиною снігу на горі Драгобрат (разом з воротарем команди «Митник» (Вадул-Сірет) Василем Кінащуком та ще двома друзями Юрієм Каменюком та Михайлом Кузиком). Як зазначив Василь Вінтоник, у Старому Вовчинці Глибоцького району проводиться ще один турнір – пам’яті всіх загиблих футболістів.

Фото:

***

***

На Меморіалі Костіва і Пукая 2017 і в 1/8 фіналу – не без несподіванок

***

Відео:

***

***

***

А це вже після Меморіалу – колективний перегляд цікавого матчу Шахтар – Динамо;)

***

Воротарів «Буковини» буде тренувати екс-голкіпер збірної Казахстану

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.