Н/теніс: успіхи буковинців на ЧУ-2019 і за межами України (фото)

0

Буковинці успішно виступили на Чемпіонаті України з настільного тенісу серед кадетів 2019 року, а також на міжнародних турнірах в Італії та Латвії.

На кадетському чемпіонаті України в Чернігові чернівчанин Максим Мельничук (29.06.2005 р.н., онук редактора газети «Час» Петра Кобевка), який тепер тренується у столичному ліцеї-інтернаті (тренери – Король В.І., Дробов Д.О.), у парному розряді серед хлопців виборов «срібло» в парі з Іваном Романяком (Івано-Франківська). А Олена Пентюк (2004 р.н.) з Путили, яка, як повідомив SportBuk.com Олександр Мельничук, також тепер тренується у столичному спортінтернаті, у дівочому парному розряді стала бронзовою призеркою в парі з Уляною Дроновою з Харківської області.

Олександр Масікевич (2005 р.н., Тетяна Волинкіна) і Руслан Гайсенюк (2005 р.н., Тетяна Волинкіна) добрались до чвертьфіналу (5 місце). До цієї ж стадії добрався Артем Овчінніков (2006 р.н., тренер – Оксана Шкурей), партнер – Михайло Логва (Зкарпаття). 

У змішаних парах чернівчани Артем Овчинніков (2006 р.н., тренер – Оксана Шкурей) та Юстіна Павленко (2006 р.н., Інга Іжаківська) дійшли до чвертьфіналу. А Олена Пентюк в парі з Артемом Соломенников (Київ) і Максим Мельничук в парі з Аліною Чернявською (Миколаївська обл.) зупинились в 1/8 фіналу.

В особистих змаганнях найвище серед буковинців піднялась путильчанка Олена Пентюк – 5 місце. Артем Овчинніков розташувався на підсумковій 8-ій позиції.

Після національних змагань Максим Мельничук побував у складі невеликої української команди на представницьких юнацьких змаганнях в Італії. У світовому про-турі з настільного тенісу, як повідомляє Петро Кобевко, взяли участь 5 юних спортсменів з України: Ярослав Олескевич (Львів), Максим Мельничук (Київ-Чернівці), KANUNNIKOVA Vasylysa, Москалюк Анастасія , SIBAHATULINA Polina (Дніпро).

Цього року у них взяли участь майже 500 представників з 41 країни світу. Майже всі європейські, а також Китай, Сингапур, Індія, США, Канада, Бразилія, Туніс, Нігерія, Єгипет та ін.

Перемогли спортсмени з Китаю, як і передбачали спеціалісти. Серед європейців кращими були юні тенісисти Румунії, Франції, Угорщини, Бельгії…

Серед наших співвітчизників добру гру показали Ярослав Олескевич (Львів), Максим Мельничук (Київ-Чернівці), KANUNNIKOVA Vasylysa. Вони змогли пробитися до 1/32 фіналу.

***

А раніше буковинці відзначились на міжнародних змаганнях Riga City Council Youth Cup 2019 (Кубок Ризької Думи). 

 У цих змаганнях, які за останні роки, як зазначається на tabletennis.org.ua, проводились вшосте, взяли участь понад 400 спортсменів з 13 країн (Англія, Азербайджан, Білорусь, Естонія, Ісландія, Фарерські острови, Росія, Литва, Латвія, Норвегія, Польща, Україна, Узбекистан).

Змагання проходили у трьох вікових категоріях: 2001-2003 р.н., 2004-2006 р.н. і 2007 р.н. і молодші. Крім цього, визначалося загальнокомандне місце за результатами здобутих місць. Краща команда (від країни, області або міста – в залік йшли 6 чоловік кращих гравців команди) отримувала Кубок Ризької Думи.

Спочатку всі учасники пройшли груповий етап, звідки по двоє кращих виходили в перший фінал. Тут по системі «мінус двійка» визначалися призери змагань (третє місце окремо не розігрувалось і нагороджувалися обидва учасники півфіналу, що не потрапили у фінал).

Україну представляли Назар Третяк (2004 р.н.), Єгор Міняйло (2004 р.н.), Олена Пентюк (2004 р.н., Путила/Київ), Ярослав Олеськевіч (2005 р.н.), Максим Мельничук (2005 р.н ., Чернівці/Київ), Ольга Понька (2007 р.н.), Назарій Солодкий (2008 р.н.), Анастасія Міняйло (2010 р.н.). Представниками української делегації були Олександр Мельничук (Чернівці, батько Максима) та Яніна Кокуніна (Київ).

Двоє наших спортсменів – Олена Пентюк (Чернівці – Київ) і Ольга Понька (Київ) – здобули перші місця в своїх вікових категоріях. Непогано виступили і інші гравці. І хоча вони не взяли медалей, але зате посіли досить високі місця, які в загальному заліку допомогли нашій збірній святкувати загальнокомандну перемогу! У 2018 році цей кубок дістався команді Москви (Росія).

SportBuk.com

***

***

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.