Лауреатів футбольного сезону-2018 нагородили у «казковому місці» (відео, фото)

0

У п’ятницю, 30.11.2018 р., у комплексі «Орлине гніздо» відбулась конференція Чернівецької обласної федерації футболу, після якої були нагороджені переможці та призери чемпіонату області, кращі гравці, тренери, партнери тощо.

Інформація буде доповнена. Нижче до вашої уваги відео та фото з цих подій.

Кращими за підсумками чемпіонату області 2018 р. названі: воротар – Василь Раковиця, захисник – Сергій Янчик, півзахисник – Василь Кердей, нападаючий – Руслан Івашко, бомбардир – Максим Ілюк, гравець – Степан Маковійчук, тренер – Руслан Гунчак. Кращою серед футболісток названа Віталіна Продан, гравець команди «Буковинська надія».

***

***

***

***

Фото:

***

***

Лауреати футбольного сезону-2018 “отримали своє” після звітної Конференції ФФЧО

 

Минулого тижня у футбольному сезоні Буковини-2018 було поставлено крапку і тепер уся футбольна громадськість краю активно готується до циклу зимових турнірів 2018/19. Цього року Федерацією футболу Чернівецької області було дуже багато зроблено і проведено і саме про це говорили на звітній конференції ФФЧО, а після неї відбулося нагородження лауреатів сезону: кращих команд, гравців, функціонерів, меценатів і представників спортивних мас-медіа, що протягом усього року висвітлювали події численних змагань з футболу.

Дійсно, голова ФФЧО Василь Орлецький відмітив, що 2018 рік для Чернівецького обласного футболу видався вдалим і продуктивним в усіх відношеннях. По-перше, новий сучасний стадіон, який будується за програмою УЄФА «Хет-трик», майже готовий до здачі в експлуатацію і навіть є можливість провести зимовий чемпіонат області.

По-друге, з грудня 2017 по березень 2018 року ліцензію С-диплому ФФУ отримали понад двадцять тренерів, в тому числі й одна жінка, а навчання з перепідготовки пройшли 11 чоловік.

Відзначилися у минулому сезоні юнацькі команди «Буковини». Так, команда U-19 здобула бронзові нагороди Першої ліги України ДЮФЛ під керівництвом Віталія Куниці, а «Буковина-U-15» стала бронзовим призером Чемпіонату України Вищої ліги під керівництвом Юрія Крафта.

В Чернівецькій обласній та міській дитячих лігах в сезоні 2018/2019 стартувала рекордна кількість команд-учасниць –  63. Окрім цього, обласною федерацією було проведено обласні та Всеукраїнські етапи «Шкіряного м’яча», обласний етап Шкільної футзальної ліги, а в м.Хотин провели «Відкриті уроки футболу», в яких прийняли участь 192 дитини віком від 6 до 13 років із 12 шкіл Хотинського району. Учасники цих уроків отримали футболки від Федерації футболу України, тренери – спортивні костюми з логотипом Федерації, а школи – по п’ять нових м’ячів та інший спортивний інвентар.

Не стояв на місці й ветеранський футбол Буковини. Збірні команди Чернівецької області серед ветеранів брали участь у Чемпіонатах України, а збірна у віковій категорії +45 взагалі стала Чемпіоном України! Також традиційно ветерани відіграли чемпіонат і Кубок області.

Невід’ємна частина Чернівецького обласного футболу – благодійні турніри й меморіали. Тут слід згадати:

– ХХІІ міжобласний турнір з міні-футболу пам’яті арбітра Всесоюзної категорії з футболу Миколи Брєєва;

– «Різдвяний кубок Буковинських зірок»;

–  Благодійний турнір “Football for Kids”;

– Міжобласний турнір серед жіночих команд «Буковинська весна-2018»

– ХІХ меморіальний турнір серед ветеранів пам’яті колишнього гравця «Буковини» Віктора Максимчука;

  • Участь у благодійному заході «Подаруй дитині мрію» (с. Мигово);
  • Турнір пам’яті воїнів АТО Путильщини (м. Путила);
  • Турнір пам’яті Андрія Гусіна (м. Путила);
  • Організація матчу до 60-річчя ФК «Буковина» (збірна ветеранів «Буковини» проти Національної збірної України серед ветеранів;
  • Благодійний турнір з футзалу пам’яті В. Семенова («Кубок Лєрки»).

Окрім участі в організації та проведенні даних заходів федерація надавала посильну консультативну та матеріальну допомогу постійним та асоційованим членам у проведенні різноманітних турнірів, які проводяться під їхньою егідою.

Під час церемонії офіційного нагородження героїв сезону було відзначено людей, які протягом року підтримували буковинський футбол. Серед них – Василь Маковій, Олександр Ставчанський, Сергій Няйку, Михайло Сеничак, Григорій Ванзуряк, Василь Столярчук, Валерій Сарафінчан та ін.

Кращою футболісткою сезону стала Віталіна Продан з «Буковинської надії», а з представників буковинських мас-медіа, які активно співпрацюють із ФФЧО, відзначили незмінний квартет чернівецьких «футбольних мушкетерів» – Альберта Комарі, Георгія Мазурашу, Олексія Мамчука та Ігоря Савчина.

АЛЬБЕРТ КОМАРІ, спеціально для ФФЧО (ffbuk.org.ua)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.