Ще одна Мала Олімпіада 2018 в Карпатах – з чемпіонкою Європи (відео, фото)

0

Один з кращих буковинських дитячих оздоровчих таборів «Юність» (смт. Берегомет, Вижницький район)  11.08.2018 р. приймав чергову зірку вітчизняного спорту в рамках офіційного відкриття Малої Олімпіади (у 3-ій зміні).

Після титулованих лучників Тетяни Дорохової та Івана Кожокаря, цього разу в ролі почесного гостя була неодноразова чемпіонка Європи, віце-чемпіонка світу, півфіналістка Олімпійських ігор на дистанції 800 м – новоселицька чернівчанка Наталія Лупу. Компанію сусідці Софії Ротару з Маршинців Новоселицького району в почесній президії заходу склали голова обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення і почесний президент обласної федерації баскетболу Микола Петрович Попадюк, директор обласного центру «Спорт для всіх» Георгій Георгійович Мазурашу та директор табору Одарка Андріївна Танасієвич.

Микола Петрович поділився з дітками своїми спогадами про Олімпійські ігри 2008 у Пекіні, де він входив до складу офіційної української делегації. Наталка Лупу порадила юним відпочивальникам старатися все в житті робити з любов’ю, і займатися спортом, який виховує в людях чудові якості, що допомагають і поза спортом. А лікар табору Олександра Литвиненко, у свою чергу, нагадала діткам про головне олімпійське гасло «Головне не перемога, а участь», зазначивши, що найважливіше, щоби змагання пройшли без травм.

Розпочалась Мала Олімпіада 2018 у 3-ій зміні з волейбольних баталій, а після обіду продовжилась «веселими стартами».

Nataliya Lupu of Ukraine celebrates winning gold in the Men’s 800m Final during day three of European Indoor Athletics at Scandinavium on March 3, 2013 in Gothenburg, Sweden. (Photo by Ian Walton/Getty Images)

Проте «родзинкою» заходу стала все-таки присутність зіркової бігунки. Поки її (та чоловіка-збірника України Сергія Копанайка) маленького синочка Святослава бавила бабуся Венера, Наталка роздавала автографи та фотографувалась з дітками, які не приховували своїх емоцій. Такі зустрічі відіграють дуже важливу роль у виховному процесі. А для когось можуть стати доленосними, адже навіть під час цього візиту (не першого) Наталії Лупу в «Юність» деякі діти цікавилися, де у Чернівцях можна займатися легкою атлетикою, або іншими видами спорту. Цікаво, що всі координати місцевих спортивних шкіл є якраз на звороті «зіркових візиток» з відомими буковинськими спортсменами, на яких роздавала автографи і Наталка.

Партнерами «Олімпійського літа» у таборі «Юність» виступають обласне відділення НОК України та облцентр «Спорт для всіх».

SportBuk.com

ВІДЕО:

***

ФОТО:

***

У таборі «Юність» – «друга серія» Малої Олімпіади 2018 (фото)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.