Зустріч на вокзалі і знайомство ближче з чемпіонками Дитячої ліги 2018 (відео)

0

Чернівецькі тріумфаторки фінальної частини Чемпіонату України з волейболу «Дитяча ліга» 2017/18 серед дівчат 2005 р.н. і молодших, яка гостювала у Чернігові, у неділю, 15.04.2018 р. повернулись додому, де їх сюрпризно і «гучно» зустріли прямо на пероні вокзалу.

Юних чемпіонок з Чернівецької обласної ДЮСШ (директор – Віталій Литвинчук) та їх наставника Людмилу Іванівну Накоскіну прийшли зустріти і привітати голова обласної федерації волейболу Іван Васкан, шанувальники цієї популярної гри та, звісно, батьки тріумфаторок.

За збігом обставин, майже одночасно до рідних Чернівців приїхала і «новоспечена» срібна призерка Суперліги Людмила Осачук, яка також привітала юних колег по ОДЮСШ, плюс сфотографувалась з юними волейболістками.

Людмилу Накоскіну така зустріч на вокзалі розчулила до сліз. Вона зазначила, що було дуже важко виграти ці національні змагання. Хоча зауважила, що протягом всього сезону фахівці називали чернівецьку команду кращою у лізі.

Варто нагадати, що у фінальній частині чернівчанки могли навіть не вийти з групи до топ-4. Але завдяки перемозі нашої команди над лідером півфінальної групи та сенсаційному виграшу представниць Кременчука у господарок вихованки Людмили Накоскіної з другого місця таки прорвались до топ-4, де потім перемогли і у півфіналі, і у фіналі!

Цей рік взагалі став дуже «урожайним» для буковинського волейболу. Як ми вже повідомляли, вихованка Чернівецької обласної ДЮСШ Людмила Осачук (тренер – Наталія Квітковська) у складі «Волинь-Університету-ОДЮСШ» (Луцьк) стала срібною призеркою, а студентка ЧНУ Тетяна Ротар з Котелево Новоселицького району у складі «Галичанки-ТНЕУ-ГАДЗ» здобула «бронзу». Плюс у вищій лізі Олена Федоряк (представниця спортивної сім’ї Федоряків: батько Олександр грав свого часу у волейбол у другій союзній лізі, а син Василь став першим за часів незалежності чернівецьким майстром спорту з баскетболу, старший син Іван також грав у баскет за чернівецьку «Стрібу») у складі хмельницької команди виграла вищу лігу і перейшла до Суперліги, а Юлія Українець (теж зі спортивної сім’ї) з чернігівською командою фінішувала другою у вищій лізі і має зіграти перехідні ігри за право виступати в елітному дивізіоні.

Враховуючи ці успіхи, плюс стабільно непогані виступи вихованок обласної ДЮСШ на національній арені у різних вікових групах, як кажуть, «сам Бог велів» підсилити підтримку вищоліговій «Буковинці» (яку дебютний сезон у вищій лізі провела переважно завдяки підтримці мережі магазинів «ObnovaEuroshop», а цього сезону отримала скромну допомогу і від міської ради), аби з часом можна було повернути кращих вихованок додому і разом прориватися до найвищих позицій у вітчизняному волейболі, що виглядає не так вже й нереалістично. У т.ч. про це поспілкувались з головою обласної федерації волейболу Іваном Васканом.

Плюс до вашої уваги трохи ближче знайомство із самими юними волейболістками, які вписали перемогу в Дитячій лізі в історію буковинського спорту (не пригадується, щоби в олімпійському ігровому виді спорту колись буковинці вигравали національні змагання у своїх вікових номінаціях).

Георгій Мазурашу, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (для перегляду натиснути на фото):

***

***
ВІДЕО:

***

***

***

***

Волейбол: Чернівчанки виграли Дитячу лігу 2018!

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.