Волей: Чернівчанки сотворили диво у Студентській лізі України! (відео, фото)

0

Неймовірно, але факт: у студентській лізі України 2018 чернівецькі волейболістки, серед яких переважно гравці вищолігової «Буковинки» та буковинська «легіонерка» суперлігівської «Галичанки» (Тернопіль) Тетяна Ротар, у драматичній боротьбі дивом перемогли ЛДФУК (Львів) з «букетом» срібних призерок Суперліги 2016/17 у складі «Білозгар-Медуніверситет» (Вінниця)!

Не складно спрогнозувати, що фаворитками у цьому двобої, який відбувся у залі Чернівецької ОДЮСШ 3.04.2018 р., були львів’янки. І вони доволі впевнено виграли перші дві партії. Багато хто тоді практично не сумнівався, що буде 0:3. Але… В спорті прогнози – невдячна річ. І є багато прикладів, коли бійцівські якості і воля до перемоги беруть гору над вищими титулами і майстерністю. Ось і у звітному поєдинку команда Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича зуміла перевернути ситуацію на свою користь. Причому після виграної емоційної третьої партії так само багато хто думав, що це максимум, що можна вирвати в боротьбі проти титулованих суперниць. Але підопічні Івана Васкана та Сергія Гринька сотворили диво і виграли і четверту, і вирішальну коротку п’яту партію!!! Причому догравали чернівчанки вже без одного з лідерів – Юлії Куди, яка зазнала травми (перелом пальця, ще з гри забрали в лікарню). Плюс Дануте Стравінскайте грала «на уколах», з травмованим коліном. 

Це було справжнє диво, як зазначив легенда буковинського волейболу Петро Раца!

Які емоції вирували в ОДЮСШ! Разом зі всіма раділи і директор спортшколи Віталій Литвинчук та досвідчений тренер Людмила Накоскіна, чиї юні вихованки, до слова, пробилися лідерами до фінальної частини Юнацької волейбольної ліги України (2005 р.н.).

А знаний фан Віктор Здерчук з Новоселиці після переможного завершення гри на емоціях почав сальто крутити;)

Як виявилось, за попередньою інформацією, чернівецькі студентки вже гарантували собі медалі Студентської ліги України. Інформація буде доповнена.

ЧНУ (Чернівці) – ЛДУФК (Львів) – 3:2 (13:25, 15:25, 25:21, 25:19, 15:13).

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

***

ВІДЕО:

***

***

***

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.