Баскет (І ліга, плей-оф): 4 квітня «StarLife» приймає «Вінницьких зубрів» (відео)

0

У середу, 4.04.2018 р., в 1/8 фіналу плей-оф чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд І ліги чернівецький «StarLife» приймає БК «Вінницькі зубри» (Вінниця).

Чернівчани завершили груповий етап з 44 очками (20 перемог, 4 поразки) на 2 місці у підгрупі 3 (стільки ж очок у «Ді Ді Бао», які за додатковими показниками перші), а вінничани фінішували 3 у підгрупі 4 (14 перемог, 6 поразок).

Матч «StarLife» – «Вінницькі зубри», як повідомив SportBuk.com голова обласної федерації баскетболу Олександр Тюрін, відбудеться у ФОК «Олімпія» (вул. Воробкевича, 6). Початок – о 17:00.

В онлайні гру можна буде подивитися тут. Відео буде додане ближче до початку зустрічі.

***

«StarLife» – «Вінницькі зубри» – 88:88 (21:22, 27:19, 24:26, 16:21). Додаткова 5-хвилинка – 6:14…

Повторний матч – 6 квітня у Вінниці. Плей-оф – до 2-х перемог. Якщо виграють чернівчани, третій матчу – у Чернівцях ?10 квітня.

***

***

Немало розмов після гри було і щодо суддівства. На думку вболівальників (і не лише) мало місце дещо упереджене суддівство проти чернівецької команди. Зокрема, «гарячі дискусії» розгорнулись під відповідним постом від баскетболіста-аматора Андрія Калинки (який, правда, не завжди може втримати свої емоції в рамках коректності та адекватності). 

А дехто побачив у звітному поєдинку натяки на провокації щодо продовження скандальних подій, які мали місце у Калуші, де двоє гравців «поганяли» арбітра і отримали за це жорстке покарання (інформація і відео – нижче). Тобто суддям теж треба вважати, як кажуть…

***

***
ФОТО:

***

***

***

Український баскетболіст отримав довічну дискваліфікацію, відео резонансного інциденту

Гравець українського баскетбольного клубу “Ужгород” Андрій Романиця ризикує покінчити з професійною кар’єрою.

Так, баскетболіст отримав довічну дискваліфікацію за напад на арбітра Романа Шуляка.

Таке рішення виніс Виконавчий комітет Федерації баскетболу України, розглянувши інцидент з нападом гравця на суддю.

Резонансна подія сталася в Калуші під час гри команд Першої ліги “Калуш-ПНУ” – “УжгородУЖНУ”.  

Романиця в неадекватній манері відреагував на рішення арбітра і напав на суддю.

Матч не був дограний до кінця через поведінку гравців із закарпатської команди.

За рахунку 53:45 гравці Ужгорода Андрій Романиця і Олександр Зубковський настільки були не згодні з рішенням арбітра Романа Шуляка, що атакували останнього. Отримавши з технічного фолу, обидва вирушили достроково відпочивати в роздягальню.

Виконком ФБУ визнав, що поведінка баскетболіста містила акт насильства з використанням погроз і залякування. В результаті Федерація винесла рішення про довічну дискваліфікаціі баскетболіста, а також стягнення штрафу в сумі 15 тисяч гривень.

Крім того, санкції були накладені і на партнера Романиця по команді – Олександра Зубковського. Він отримав умовну дискваліфікацію терміном на 2 роки і 10 тисяч грн штрафу.

politeka.net

 

 

***

Матч української баскетбольної Першої Ліги між Калушем й Ужгородом завершився скандалом. Двоє гравців закарпатської команди прямо по ходу зустрічі напали на суддю матчу Романа Шуляка.

За рахунку 53:45 на користь Калуша закарпатці Олександр Зубковський (граючий тренер команди і президент Закарпатської федерації баскетболу) та Андрій Романиця занадто бурхливо висловили свою незгоду з рішенням арбітра, повідомляє Xsport.

Конфлікт ледь не переріс у рукоприкладство, і обидва баскетболіста Ужгорода були вилучені до кінця гри, отримавши по технічному фолу. А в останній чверті таке ж покарання отримав ще й Василь Товтин – таким чином, у закарпатців на полі залишилося тільки два гравці. А значить, згідно з правилами, матч завершився достроково. У підсумку Калуш виграв з рахунком 80:53.

Свою офіційну позицію щодо цього інциденту висловив голова технічного комітету Федерації баскетболу України Борис Рижик.

– Очевидно, така поведінка є ганебною і переходить межі здорового глузду. Вважаю за необхідне дискваліфікувати Зубковського як мінімум до кінця сезону і накласти штраф. Вважаю за необхідне дискваліфікувати гравця довічно за неадекватну поведінку і рукоприкладство по відношенню до арбітра Шуляку, – написав Рижик у своєму листі президенту ФБУ Михайлу Бродському.

Також глава техкому ФБУ рекомендував судді матчу звернутися із заявою в органи МВС.

fakty.ictv.ua

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.