«Спортивна зима 2018»: на Буковину з’їхались з 13-ти областей (фото, відео)

0

Основна частина фінальної частини Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих заходів «Спортивна зима 2018», які традиційно гостюють у комплексі «Сонячна долина» (с. Бояни, Новоселицький район), відбулась 21 лютого, коли юнаки та дівчата продемонстрували результати отриманих уроків гірськолижного спорту та вміння грати у боулінг.

Цього разу на «Спортивну зиму» з’їхались представники 13 областей: Вінницька, Донецька (Дружківка), Житомирська, Івано-Франківська, Запорізька, Кіровоградська,  Львівська,  Одеська,  Полтавська, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька (у т. ч. дві команди з Новодністровська) та Чернігівська.

До кожної команди входять по 2 хлопчика і дівчаток віком від 9 ло 15 років. 

Спочатку всі пройшли «через руки» інструкторів з гірськолижного спорту зі спортивно-туристичного клубу «Буковина-Х-тур». А потім позмагались у гірськолижному спуску, що є головною «фішкою» цього заходу.

До змагальної програми входив також турнір з боулінгу. Переможців та призерів визначили за підсумками цих двох видів.

Перемогу святкувала команда Тернопільської області, друге місце розділили одразу 4 команди (Кіровоградська, Полтавська, Хмельницька та Чернівецька області), а третє – 2 команди (Запорізька та Львівська області). Нагороди їм вручили головний суддя змагань Руслан Гурневич та його помічник Віталій Олійник, обидва – працівники Всеукраїнського центру ФЗН «Спорт для всіх», який є головним організатором заходу.

Під час церемонії відкриття були розіграні і солодкі презенти від зіркового голови обласного відділення НОК України та профільної комісії обласної ради Івана Гешка, який напередодні зазнав травми і не зміг завітати на цю урочистість. «Чемпіонські торти» дісталися командам, які найцікавіше себе представили – на думку почесного гостя – багаторічного члена збірної України з легкої атлетики, срібного призера клубного Кубку Європи (стипль-чез), майстра спорту на дистанціях від 1500 м до марафону, учасника АТО Ігоря Сурли, а саме – Львівська, Кіровоградська та Донецька області.

На заході були присутні також директор Всеукраїнського центру ФЗН «Спорт для всіх» Тарас Віталійович Заруда та заступник директора Юлія Володимирівна Данилевська.

Тарас Заруда зауважив, що спортивні підсумки у таких заходах не мають великого значення, набагато важливішими є «горящі очі» діток, заради яких варто знову і знову організовувати подібні свята.

Організатори висловлюють вдячність комплексу «Сонячна долина» і особисто власнику Іван Васильовичу Семенюку та спортивно-туристичному клубу «Буковина-Х-тур» та всім інструкторам.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

***

***

Інші фото (від Ірини Шундрій, Новодністровський міський центр) дивіться тут:

***

ВІДЕО:


***

***

«Спортивна зима 2017»: лижі, сноутюби і… «міністерсько-богатирський» більярд (фото)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.