До студентської збірної України 2018 залучено 3 буковинців

2

Одразу троє студентів Чернівецького національного університету отримали запрошення і вирушили на навчально-тренувальний збір студентської збірної України, яка, як повідомив SportBuk.com керманич ФК «Університет» Микола Осадець, днями візьме участь у традиційному турнірі пам’яті відомого голкіпера Олега Макарова.

До студентської збірної України зразка 2018 р., за рішенням головного тренера Анатолія Івановича Бузника, увійшли Ладік Мелконян, Ілля Стрільчук (факультет фізичної культури і здоров’я людини) та Андрій Шишигін (інститут фізико-технічних та комп’ютерних наук ЧНУ). Мелконян і Шишигін, як відомо, захищають також кольори чернівецької «Буковини».

На 23-му турнірі пам’яті колишнього воротаря київського «Динамо» і збірної СРСР, чемпіона СРСР (1961 р.), заслуженого майстра спорту СРСР і заслуженого тренера УРСР Олега Макарова студентська збірна потрапила до сильної групи, в якій виступатимуть також чинний переможець «Колос» (Ковалівка, 4 поточне місце у І лізі), «Десна» (Чернігів, 5 м у І лізі), «Сталь» (Кам’янське, 12 м у Прем’єр-лізі) та колишня команда Прем’єр-ліги «Металург» (Запоріжжя, 12 м у групі Б ІІ ліги).

Отож на цьогорічному Меморіалі чернівецькі збірники могли зіграти і проти свого знаного земляка – екс-гравця національної збірної України, «Динамо» (Київ), «Нафтовика» (Охтирка), «Металіста» (Харків) і «Дніпра» Дениса Олійника, який після «Вітесса» (Голландія) та «Дармштадту» (Німеччина) у жовтні 2017 р. підписав контракт з чернігівською «Десною», але наприкінці 2017-го Денис (а також Денис Скепський) залишив чернігівський клуб.

Студентська збірна, як повідомляє прес-служба ВФАС, розпочинає турнір у вівторок, 16.01.18, поєдинком проти «Металурга» (Запоріжжя).

Варто зазначити, що підопічні багаторічного керівника і головного тренера чернівецького «Університету» – Заслуженого працівника фізичної культури і спорту України Миколи Осадця, попри доволі скромні умови для розвитку футболу в ЧНУ, регулярно потрапляють до складу студентської збірної України. Приємно нагадати, що студенти чернівецького університету мають в активі навіть переможний виступ на Всесвітній Універсіаді 2009 р. (півзахисник Олександр Крохмалюк та воротарі Юрій Кисилиця і Юрій Бахтіяров, всі вони отримали звання МСМК). Також нагадаємо, що «Університет» на чолі з Миколою Осадцем у 2017 р. виграв чемпіонат Чернівецької області з футболу.

SportBuk.com

***

***

***

***

Нагородили чемпіона області 2017 і презентували гімн ФК «Університет» (фото, відео)

***

На «Турнірі чотирьох 2018» учасники Суперкубку зійшлись у півфіналі

***

2 Comments
  1. Вася says

    Олійник не гравець Десни

    1. Він підписав було в жовтні до кінця першої частини першості, з можливим продовженням. Наразі не в курсі, де він вирішив продовжити кар’єру. Можливо, в Прем’єр-лізі

Leave A Reply

Your email address will not be published.