У рідному селі Софії Ротару відкрили майданчик з штучною травою (відео, фото)

0

У неділю, 26.11.2017 р., у рідному для зіркової співачки Софії Ротару та низки титулованих спортсменів селі Маршинці Новоселицького району відкрили сучасний міні-футбольний майданчик з штучним покриттям.

Як зазначив під час відкриття Маршинецький сільський голова Георгій Нікітович, «вартість такого майданчика приблизно 900 тис. – 1 млн. Але ми зробили його всього лиш за 537 тис. грн. Тому що більшість робіт робили наші вчителі, мешканці села…» Це дуже гарний приклад для інших, адже облаштовуючи подібні майданчики за бюджетні кошти (у даному разі сільської ради) нерідко, навпаки, завищують вартість, закладають «приховані резерви», як жартують.

Для порівняння у Новоселиці, за незрівняно більшу суму, облаштували багатофункціональний майданчик, який відкрили напередодні Дня незалежності 2017, а вже через місяць він виглядав жахливо (відео – нижче). Склалось враження, що там все було зроблено «тяп-ляп», як кажуть. Правда, Валерій Карбашевський повідомив, що забудовники збираються переробити те, що «не витримує критики». Мовляв, коштів не вистачало, потім «терміни піджимали», але до травня 2018 р. вони мають усунути проблемні моменти.

У Маршинцях відкритий 26 листопада майданчик виглядає «казково». Напевно, це взагалі один з найгарніших міні-футбольних майданчиків на Буковині. Мається на увазі на вигляд. Хоча й штучна трава, як зазначають фахівці, класна. Лише порадили господарям підсипати ще тієї гуми, аби штучна трава довше прослужила.

Привітати з відкриттям майданчика до Маршинців завітали, зокрема, голова обласної федерації футболу, перший радник президента ФФУ Василь Орлецький, його заступник в обласній федерації Сергій Задорожняк, голова Новоселицької РДА Євгенія Бойко, голова РФОК «Колос», майстер спорту з боротьби дзюдо, заслужений тренер України, суддя міжнародної категорії Георгій Кіріл (до речі, теж з Маршинців) та інші. Георгій Васильович наголосив на тому, що у цьому мікрорайоні – одразу декілька важливих об’єктів для оздоровлення, культурного і духовного розвитку. Поруч, до слова, вже йдуть роботи з облаштування великого футбольного поля.

Варто нагадати, що Маршинці – одне з найзірковіших сіл Буковини. Серед маршинецьких зірок – співачка Софія Ротару, неодноразова чемпіонка Європи з бігу Наталія Лупу, володар єдиного для України «золота» Євро-2007 з дзюдо Роман Паскар і т.д. (приблизно 20 майстрів спорту).

На честь відкриття майданчика з штучним покриттям провели турнір з міні-футболу, який, як зазначив Георгій Нікітович, «вдався на славу! У фіналі Рокитна обіграла Новоселицю 1:0, а за 3 місце Маршинці – Строїнці – 2:5».

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

Майданчик у с. Маршинці

***

***

***

На Буковині відкрили перший в селі майданчик з штучною травою 48х24 м (відео, фото)

***

А ось облаштований у Новоселиці багатофункціональний майданчик, через місяць після офіційного відкриття…

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.