Павленко у Чернівцях розповіла про олімпійські перспективи кікбоксингу (відео, фото)

0

Президент Федерації кікбоксингу України Ольга Павленко у четвер, 2.11.2017 р. зустрілась у Чернівцях з буковинськими спортсменами і тренерами з цього виду спорту та керівниками крайового спорту, а також на прес-конференції розповіла про перспективи (у т.ч. олімпійські) рідного виду.

Звітний захід відбувся у конференц-залі готелю «Буковина». У прес-конференції взяли участь президент Федерації кікбоксингу України Павленко Ольга Анатоліївна, віце-президент ФКУ Зубов Юрій Іванович (він же голова суддівського комітету), начальник управління молоді та спорту ОДА Вітовський Богдан Іванович, голова профільної комісії обласної ради Гешко Іван Тарасович та голова Чернівецької обласної федерації кікбоксингу WAKO Хрептун Сергій Георгійович.

Дворазова чемпіонка світу Ольга Павленко розповіла, в яких регіонах вже побувала перед приїздом до Чернівців і про мету поїздки. Титулована кікбоксера акцентувала увагу на відкритості федерації і на прагненні набрати стрімкіших обертів у розвитку цього виду спорту у всіх регіонах України.

Завдяки запровадженій електронній системі тепер всі спортсмени і змагання занесені в електронну базу даних, інформаційну корисність якої п. Ольга продемонструвала і під час прес-конференції, оперативно витягнувши звідти дані про виступи буковинських кікбоксерів на національних змаганнях.

Ольга Павленко нагадала, що українські кікбоксери вдало виступили на Всесвітніх іграх серед не олімпійських видів 2017 р. і зауважила, що якби кікбоксинг був в основній, а не показовій програмі, 2 «золота» і 1 «бронза» наших спортсменів у цьому виді могли допомогти Україні піднятися ще вище у загальнокомандному заліку (коротка довідка про виступ українців на Іграх-2017 – нижче).

Ольга Анатоліївна вважає, що кікбоксинг має непогані шанси отримати олімпійський статус і прогнозує, що вид увійде до програми ігор-2024 (очевидно, мова про ті 5 змінних видів, які, за рішенням МОК, будуть доповнювати програму наступних Ігор, у т.ч. за пропозиціями господарів).

Юрій Зубов зазначив, що у різновидах кікбоксингу WAKO є 75 номінацій (категорій). На дамку керівників  федерації, до олімпійської програми можуть увійти декілька чоловічих і, можливо, одна жіноча категорія.

Роботу молодого керівника буковинської федерації Сергія Хрептуна президент ФКУ WAKO оцінила схвально. Ольга Павленко висловила сподівання і віру в те, що такі ентузіасти і фанати, як Сергій Хрептун, здатні забезпечити позитивну динаміку в розвитку кікбоксингу на Буковині. Добрим словом Ольга Анатоліївна згадала і Сергія Дудчака, який працює і на кікбоксинг, але вирішив сконцентрувати увагу на таеквон-до, успішно очолюючи цю обласну федерацію.

Цікаво, що син президента ФКУ займається і боксом, і кікбоксингом, і поки що не зробив остаточний вибір. До слова, саме син розповів мамі про те, що у Чернівцях проводяться національні змагання з боксу, і не одні.

Щодо різних версій кікбоксингу, як зауважили столичні гості, їх в Україні чотири. Але основною є WAKO (Всесвітня асоціація, яка об’єднує організації/федерації кікбоксингу). І саме з цією міжнародною організацією контактує МОК (так як в карате визнавав WKF на шляху до включення цього виду в олімпійську програму Токіо-2020). На думку керівників національної федерації WAKO, вони раді бачити у себе і на своїх змаганнях представників всіх версій, не ставлячи їм якісь обмеження. І для потужнішого розвитку виду спорту об’єднання, напевно, неминуче. Але, звісно, це не стосується тих, які вирішують «містячкові завдання» і просто женуться за «гучними титулами», не дуже звертаючи увагу на їх «реальне наповнення» (це примітка SportBuk.com).

Зірковий голова обласного відділення НОК України – чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м, кращий спортсмен України 2006 р. Іван Гешко побажав кікбоксингу дорости до олімпійського визнання, нагадавши, що саме Олімпійські ігри є найпрестижнішими змаганнями сучасності, про участь в яких мріють всі нормальні спортсмени.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

***

***

***

Довідково:

На Х Всесвітніх іграх серед не олімпійських видів спорту 2017 р. у Вроцлаві Україна завершила змагання з 25 медалями в активі (10 золотих, 7 срібних та 8 бронзових) і посіла у загальнокомандному заліку 5 місце після Росії, Німеччини, Італії та Франції. Честь України там захищали 80 спортсменів у 20 видах спорту. Загалом, учасників було 3251 з 111 країн. Розіграно було 219 комплектів медалей: 199 у видах основної програми та 20 у чотирьох видах, обраних організаторами, серед них і кікбоксинг).

Найбільше медалей для України здобули представники пауерліфтингу: 3 «золота», 2 «срібла» і 2 «бронзи». Тайський бокс – 3 «золота» і 1 «срібло», сумо – 1 «золото», 1 «срібло» і 1 «бронза». Карате – 1 «золото» і 1 «срібло». Підводний спорт – 4 «бронзи».  

В академічному веслуванні (на тренажерах) Україна мала 3 «золота» і 1 «бронзу», в кікбоксингу – 2 «золота» і одну «бронзу».

***

Буковинці – на п’єдесталі чемпіонату України з кікбоксингу WAKO 2017 (фото)

***

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.