Новий кубковий хет-трик від буковинських рукопашників

0

Вшосте загалом і втретє поспіль представники Буковини виграли командний Кубок України з рукопашного бою, який завершився 26.11.17 у Києві.

Чернівецькі команди – переможці та призери Кубку України 2017 з рукопашного бою

Чернівецька команда вже оформила було переможний хет-трик, вигравши цей трофей тричі поспіль. Потім одного разу змагання не проводились (через «буремні події»), наступного року буковинці поступились у фіналі, і ось новий тріумфальний хет-трик – 2015, 2016 і 2017 роки.

Цього року, як повідомив SportBuk.com заслужений тренер України Іван Штефюк, система розіграшу головного командного призу зазнала змін. Так само боротьба йде «стінка на стінку» (по 7 учасників), але цього разу за підсумками індивідуальних виступів перші дві команди зійшлися у фіналі, а 3-тя і 4-та – у матчі за 3 місце.

Отож, індивідуально у нас наступні нагороди у фул-контакті (повний контакт):

  Перша команда
(Чорна сотня)
Друга команда
(Гарант)
60 кг Арсен Гешко – 3 м  
70 кг Анатолій Жураківський – 1 м  
75 кг Олександр Кисилиця – 1 м  
80 кг Михайло Головач – 2 м Павло Мельник – 3 м
90 кг Юрій Озорович – 2 м Антон Чобан – 3 м
+90 кг Іван Гушуляк – 1 м Віталій Олейник – 2 м

«Безмедальною» для Буковини виявилась категорія до 65 кг, де за першу команду виступав Степан Кордяк, а за другу – Владислав Коваль.

У складі другої команди також були Віталій Шевчук (60 кг), Василь Кордяк (70 кг) та Ігор Лютак (75 кг).

У оайт-контакті титулований Олег Мандрик став переможцем у категорії +90 кг.

Отож, у фіналі командного Кубку України «Чорна сотня» (Чернівці) перемогла представників УДО (управління державної охорони). Друга чернівецька команда – «Гарант» – стала бронзовим призером.

Уперше виступала буковинська команда («Чернівці-Сайгон») і серед жінок, де наші землячки замкнули трійку призерів. Катерина Савчук здобула і індивідуальне «срібло» у категорії +75 кг. До «бронзового» складу «Чернівці-Сайгон» увійшли також Людмила Ілюк (55 кг), Кристина П’ятницька (65 кг) та Анастасія Федоруца (75 кг). У жінок складу команди був 4 учасниці.

Усі буковинські герої Кубку України – вихованці тренерів Івана Штефюка та Руслана Адамовича.

Минулого року, нагадаємо, серед чоловіків у фіналі зійшлися дві чернівецькі команди.

Нагадаємо також, що на чемпіонаті Європи з рукопашного бою 2017 р. в Угорщині (Будапешт), в якому взяли участь представники 14-ти країн (за даними dpsu.gov.ua– 15 країн), буковинці вибороли 5 нагород: «срібло» – Анатолій Жураківський (70 кг), Назар Луцків (65 кг), Михайло Головач (80 кг) та Іван Гушуляк (+90 кг), «бронза» – Олександр Кисилиця (75 кг).

У командному заліку на Євро-2017 у фул-контакті призову трійку утворили Узбекистан, Україна та Угорщина, а в лайт-контакті – Україна-1, Україна-2 та Німеччина.

Нагадаємо, рукопашний бій не входить ні до програми Олімпійських ігор (найпрестижніші види спорту), ні до програми Всесвітніх ігор серед не олімпійських видів спорту (другий дивізіон видів спорту).

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

***

***

***

Рукопашний бій: Чернівчани відзначились на Кубку Президента 2017 (відео)

***

***

***

***

***

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.