Скандал у матчі з «Агробізнесом» може призвести до зняття «Буковини» з ІІ ліги

0

Чернівецький футбольний клуб звернувся до до президента Професійної футбольної ліги України Макарова Сергія Дмитровича та начальнику відділу забезпечення арбітражу Лучі Лучано з відкритим листом, в якому просить дати об’єктивну оцінку суддівства столичного арбітра Олексія Деревінського у матчі «Буковина» – «Агробізнес».

У відкритому листі за підписом генерального директора ФСК «Буковина» Ігоря Наболотного, зокремо, написано: «…Керівництво футбольного клубу старалося не акцентувати увагу на діях арбітрів, які обслуговували матчі за участю ФСК «Буковина», але дії Деревінського Олексія Олеговича, арбітра Першої ліги, заслуговують окремого обговорення, особливо його рішення в кінці матчу. А саме при доданих до основного часу 5 хвилинах матчу, він на 95 хвилині призначає дуже спірний вільний удар у карному майданчику та на 98 хвилині призначає не менш спірне пенальті.

Тому просимо Вас дати об’єктивну оцінку суддівства арбітра Деревінського Олексія Олеговича на матчі 17 туру чемпіонату України серед команд Другої ліги група «А» між командами ФСК «Буковина» – ФК «Агробізнес».

Ми сподіваємося, що розслідування даного матчу не буде однобоким і стане початком якісних змін в українському футболі»

В інтерв’ю телеканалу «Чернівці» Ігор Наболотний прозоро натякнув, що ця скандальна історія може закінчитися навіть зняттям «Буковини» з розіграшу: «Якщо не буде належного реагування даних працівників, даних функціонерів футбольних і ми знову «спустимо на тормозах» дану ситуацію, я вважаю, що краще команду зняти із змагань і не брати участь у цьому фарсі футбольному. Нам простіше утримувати дитячий футбол, розвивати, ніж займатися ламанням доль і футболістів у дорослому футболі».

Скандальні події безпосередньо на футбольному полі та після завершення гри можна подивитися тут:

Цікаво, що представники «Агробізнесу» також хочуть «розбору польоту» в сенсі суддівства цього матчу. І вони таки мають привід для претензій до Олексія Деревінського, який не помітив гру рукою, коли Антон Батрак відкрив рахунок.

Як зазначають неофіційно досвідчені арбітри, найімовірніше після того епізоду суддя, зрозумівши, що «дав штангу», почав шукати можливість якось «повернути борг» гостям. Але, напевно, трохи перестарався. Знову ж таки, його більш досвідчені колеги кажуть, що після того, як «Агробізнес» рахунок зрівняв, вже не варто було «шукати привід» якось «відпрацювати» ту помилку. В принципі Деревінський у кінцівці зустрічі всі резонансні рішення прийняв «по ділу» – і друга жовта картка для Вадима Українця, і вільний удар та «гірчичник» для Дениса Чесановського, і навіть пенальті. Це  відповідно до «букви правил». Єдина суттєва проблема – що він показав 5 компенсованих хвилин, а пенальті призначив вже на 8-й доданій хвилині. Знову ж таки, «перестарався»…

Головне, що і «Агробізнесу», і його почесному президенту і віце-президенту ФФУ Олегу Собуцькому (який має репутацію порядної і принципової людини), звісно, не потрібна подібна «допомога» з боку суддів.

Плюс своїми діями Деревінський спровокував агресивні дії фанів чернівецької «Буковини». А постраждає по ідеї клуб – швидше за все, послідують штрафні санкції, плюс, мабуть, «Буковина» знову буде змушена буде грати без глядачів…

А ось стоп-кадри тих ключових моментів з кінцівки зустрічі:

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.