Поки Болт готується переходити у футбол, Гешко вже забиває у чемпіонаті (відео)

0

Зірка легкої атлетики Усейн Болт, який ще двніше говорив про намір випробувати себе у футболі, може стати одноклубником форварда збірної України Андрія Ярмоленка – 31-річного рекордсмена світу з бігу на 100 м і 200 м з Ямайки хоче підписати німецька «Борусія» (Дортмунд).

Про це заявив гендиректор «Борусії» Ханс-Йоахім Ватцке. За його словами, контракт з 8-разовим олімпійським чемпіоном з бігу на спринтерські дистанції буде однією з тем під час його зустрічі з босом «Puma».

Усейн Болт, до слова, минулого року вже тренувався з «Борусією».

Тим часом, чемпіон Європи та світу з бігу на 1500 м, кращий спортсмен України 2006 р. Іван Гешко, який тепер очолює Чернівецьке обласне відділення НОК України та профільну комісію обласної ради, не лише успішно грає у товариських турнірах (наприклад, за чернівецьке «Динамо») та пропагандистських заходах (за збірну обласної ради), а й відіграв сезон у чемпіонаті області у складі ФК «Кіцмань». До слова, свого часу Іван вже грав за кіцманську команду – ще до того, як став чемпіоном світу.

У сезоні-2017 зірковий бігун грав за команду рідного міста далеко не у всіх матчах – із зрозумілих причин, бо ігри, бувало, збігались із відрядженнями, іншими важливими заходами тощо. Натомість кінцівка футбольного сезону виявилась для учасника трьох Олімпійських ігор вдалою – у матчі заключного туру ФК «Черемош-Вижниця» – ФК «Кіцмань» Іван Гешко заробив пенальті і сам його реалізував. Це перший гол чемпіона з бігу у чемпіонаті області з футболу.

ФК «Кіцмань» поступився вижничанам в гостях 1:2. Як зазначив в коментарі SportBuk.com Іван Гешко, гра не йшла, йому з одноклубниками не вдавалося реалізовувати гольові моменти. Щоправда, ця поразка ніяк не могла вплинути на турнірне становище кіцманчан – із 27 очками вони не могли ні піднятися, ні опуститися  з четвертого місця. «Черемош-Вижниця» після цієї перемоги набрав 22 очки і забронював за собою 5 місце у турнірній таблиці.

Символічно, напевно, що у складі ФК «Кіцмань» зірка легкої атлетики Іван Гешко грає під 7-м номером, який асоціюється, зокрема, із зіркою українського футболу Андрієм Шевченком.

Матчі, в яких вирішиться доля призових місць, відбудуться у п’ятницю, 27 жовтня:

с-н Мальва ФК «Університет» – ФК «Борівці»

м.Новоселиця «Колос» (Новоселиця) – ФК «Іванківці»

Нагадаємо, перед заключним, 18 туром, лідер «Університет» має в активі 33 очки, а «Іванківців» та «Волока» – по 32.

Студентська команда приймає сьому команду «Борівці» і, звісно, має хороші шанси поставити переможну крапку. Однак якщо гості сенсаційно відберуть очки у лідера, або «Волока» знову стане чемпіоном (вони отримають автоматично 3 очки за матч з «Путилою», яка знялась із змагань), або можемо ще побачити «золотий матч», якщо «Іванківці» переможуть у Новоселиці «зубастих» господарів поля.

За лаштунками жартують, що, мовляв, «Борівці» можуть отримати «пів царства» за нічию з «Університетом». Їх можуть теоретично стимулювати і «Іванківці» (які у 2 колі поки що виграли всі матчі), і «Волока». Остання може паралельно стимулювати і новосельчан, аби, в разі чого, уникнути «золотого матчу». І такого роду симулюваня не порушує ні офіційні регламенти, ні правила «fair play». Але це все теоретично. А як все складеться, побачимо…

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

***

***

***

«Команда родичів і друзів» – одноосібний лідер у 2 колі чемпіонату області 2017

***

Гешко після забитих голів за «Динамо» готується до операції і… марафону (відео)

***

ЗА «ДИНАМО» У ЧЕРНІВЦЯХ ЗАБИЛИ ПОЛКОВНИК І ЧЕМПІОН СВІТУ (ФОТО)

***

«4 regions for Europe 2017»: Фищук забив з гри, Мунтян не забив з пенальті (photo, video)

***

Як депутати з чиновниками і журналістами «м’яча ганяли» (відео, фото)

***

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.