Як Буковина була представлена на турнірі Кличків 2017 (відео)

0

У місті Бердичів Житомирської області завершився традиційний щорічний, цього разу – вже ХІХ Міжнародний турнір з боксу серед молоді класу «А» на призи братів Кличків.

Щороку на цьому турнірі в боротьбу вступають найсильніші боксери багатьох країн, як правило – члени своїх збірних, адже цей турнір, зазвичай, є підготовчим етапом до чемпіонатів Європи або світу в цій віковій категорії.

На жаль, вперше за останні роки він проходив без буковинських боксерів. Чернівецька область була представлена лише старшим тренером збірної України з боксу серед молоді Олегом Малованюком та ринг-анонсером Альбертом Комарі, але буковинські шанувальники боксу могли повболівати за інших спортсменів, які входили до складу збірної України. Тим більше, що організаційним комітетом змагань були організовані онлайн-трансляції, до того ж усі бажаючі могли подивитися поєдинки турніру і в записі.

Цьогорічний турнір зібрав 85 учасників з 11-ти країн: Білорусі, Грузії, Вірменії, Литви, Казахстану, Польщі, Туреччини, Чехії, Фінляндії, Швеції і, звичайно, України. Протягом п’яти днів змагань глядачі побачили 74 запеклих поєдинки, а високий рівень підготовки учасників підтвердив і той факт, що передчасно закінчилися менше 10-ти двобоїв. В усіх інших виносити «вирок» приходилося досвідченій міжнародній суддівській колегії. 

Цікаво, що іноземних боксерів на турнірі було значно більше, аніж українських – це буває доволі рідко. Якщо українців на ринг Бердичева виходило 30 чоловік, то інші країни виставили 54 боксери. Найбільшу кількість іноземних спортсменів представила Туреччина, яка делегувала своїх представників в усі 10 вагових категорій.

Щодо здобутків, то найсильнішою, на радість численних шанувальників боксу нашої країни, виявилася українська збірна. В її активі – 3 «золота», 4 «срібла» і 5 «бронзових» нагород. Без медалей на турнірі залишилася тільки Швеція.

Загалом медальний залік турніру виглядає наступним чином:

ЗОЛОТО:

Україна – 3

Грузія – 2

Туреччина – 2

Вірменія – 1

Польща – 1

Україна-2 – 1

УСЬОГО МЕДАЛЕЙ:

Україна – 12 (3, 4, 5)

Туреччина – 8 (2, 0, 6)

Вірменія – 5 (1, 2, 2)

Грузія – 3 (2, 1, 0)

Польща – 2 (1, 0, 1)

Україна-2 – 2 (1, 0, 1)

Фінляндія – 2 (0, 2, 0)

Казахстан – 2 (0, 1, 1)

Білорусь – 2 (0, 0, 2)

Чехія – 1 (0, 0, 1)

На фінальний день Турніру до Бердичева завітав «винуватець» дійства Віталій Кличко. Він привітав учасників змагань, допомагав коментувати поєдинки турніру в онлайні й дав прес-конференцію для представників засобів масової інформації. Окрім цього, з рук Віталія Кличка спеціальний пояс «Кращого боксера турніру» отримав переможець змагань у ваговій категорії до 91 кілограм Артем Йорданян з Грузії.

«Я радий, що вже 19 років поспіль відбувається турнір, який відкриває нові імена у боксі, адже за ці роки в турнірі взяли участь більше тисячі спортсменів з багатьох країн світу», – сказав Віталій Кличко, відкриваючи фінал змагань. – Дуже важливо вірити в себе і наполегливо працювати на шляху до своєї мети. Немає жодної мрії, яка б не стала реальністю. Свого часу ніхто не вірив, що нам, двом братам, вдасться зібрати всі чемпіонські пояси в професійному боксі. А ми це зробили. Тому важливо вірити в себе і в свої сили. І дуже важливо сьогодні всім українцям вірити в нашу країну».

Зауважимо, що за всю історію Міжнародного турніру з боксу класу «А» серед молоді на призи братів Кличків на бердичівський ринг вийшло понад 1800 боксерів з 34 країн світу, а понад 750-ти з них отримали медалі й нагороди турніру.

Наступного року Бердичів прийматиме ХХ-й, ювілейний Турнір, на якому, сподіваємося, будуть виступати й буковинські боксери.

P.S. Щира подяка за можливість перебувати на Міжнародному турнірі з боксу класу «А» серед молоді на призи братів Кличків та вести репортажі зі змагань – чернівецькому підрозділу ГО «Золоті Леви Чорної Сотні» та особисто голові підрозділу Олегу Громадському

SportBuk.com

***

***

Перші на Хотинщині міжнародні змагання з боксу – на рингу від Кличків (фото)

***

Бокс: Буковинець виграв ХVІІ Міжнародний турнір на призи братів Кличків

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.