«4 regions for Europe 2017»: Фищук забив з гри, Мунтян не забив з пенальті (photo, video)

0

Драматичною виявилась кінцівка ХVІІ Міжнародного юнацького турніру з футболу U-16 «4 regions for Europe», який вчетверте гостював у Чернівцях.

 

Перед заключним туром фаворитами вважалися гості з округу Швабія (Німеччина), які мали в активі перемогу над чернівчанами (1:0) та перемогу по пенальті над суперниками з Сучави (Румунія). І грали в заключному турі з французами з департаменту Майєнн, які у першому матчі розгромили румунів (4:1), а потім поступились чернівчанам (1:2).

Господарям турніру для збереження шансів на перше місце необхідно було, щоби французи обіграли німців. І так воно і сталось – 3:1 на користь Майєнна.

Нагадаємо, у цьому турнірі за перемогу в основний час нараховуються 4 очки, за перемогу по пенальті (після нічиєї в основний час) – 2, за поразку по пенальті – 1 і за поразку в основний час – 0.

Таким чином, у заключному поєдинку Чернівці – Сучава для перших на кону були перспективи здобути головний трофей (у разі перемоги в основний час), а для румунів – «втекти» з четвертого на третє місце (також у разі перемоги в основний час). Нічия в основний час не мала для Сучави ніякого турнірного значення, а для Чернівців це забезпечувало 3 місце, причому незалежно від виграшу чи поразки в серії післяматчевих 11-метрових. А ось поразка в основний час відкидало господарів на останнє місце у турнірі чотирьох…

Буковинське «дербі» пройшло у цікавій і безкомпромісній боротьбі. За румунів вболівали всі інші делегації, адже наша перемога була всім їм невигідна.

Великої ігрової переваги  північні буковинці, може, й не мали. Але гра йшла, як кажуть, під їх диктовку. І гол, що називається, назрівав. Але так і не «дозрів»…

Найприкріше, що на останній з шести доданих хвилин чернівчани мали отримати супершанс вирвати необхідну перемогу. Але якщо у першому матчі з німцями українська команда не реалізувала «убійний момент» на останніх секундах, то цього разу, схоже, цей шанс «відібрав» місцевий арбітр Михайло Маланчук, який не призначив, здавалось би, очевидний пенальті. Чернівчанин увірвався до карної зони і, прокинувши м’яча, отримав удар по ногах. Рефері порахував, що румунський футболіст зіграв у м’яч. Цікаво буде подивитися епізод у відеоповторі, адже фотографія підтверджує припущення, що там був чистий пенальті…

Як би там не було, рахунок залишився нульовим. А в серії пенальті фортуна була на боці представників Південної Буковини, які виграли 4:3.

Підсумкове турнірне становище: 1. Mayenne (Франція) – 8 очок (різниця м’ячів 8-4). 2. Schwaben (Німеччина) – 6 (2-3). 3. Chernivtsi (Україна) – 5 (2:2). 4. Suceava (Румуннія) – 3 (1-4).

Після цього матчу на поле стадіону «Буковина» вийшли команди офіційних делегацій. І це теж традиція цього проекту – грати в кінці товариський матч між збірною місцевої влади та збірною приїжджих делегацій.

Напередодні свою участь у цьому двобої анонсував голова Чернівецької облдержадміністрації Олександр Фищук. Хтось думав, що він взагалі не зіграє, хтось прогнозував, що лише зробить символічний перший удар на початку. Насправді ж Олександр Григорович зіграв цілий тайм (грали по 20 хв.) і навіть відкрив рахунок у зустрічі! Причому забив не «шару» якусь, а нормальний «робочий гол» – ударом метрів з 16-ти після пасу від зіркового бігуна і голови профільної комісії обласної ради Івана Гешка. Другий гол в середині першого тайму забив директор стадіону «Буковина» і гендиректор однойменного футбольного клубу Ігор Наболотний (вдало підключився до атаки із захисту, отримав пас і технічно перекинув м’яча через голкіпера, який вибігав назустріч). Чемпіон світу з бігу на 1500 м 2006 р. Іван Гешко до перерви «перевірив на міцність» стійку воріт гостей, плюс віддав після флангового прориву блискучий пас в центр, де партнер трішечки «зачекався» м’яча і в підсумку захисник встиг завадити переправити шкіряну кулю в порожні ворота. А після перерви, вже за рахунку 2:2, Іван Гешко і сам відзначився, забігши практично з м’ячем у ворота.

Основний час все ж завершився унічию 3:3. Це після кутового наші заробили «шоу-пенальті», який гості реалізували.

Гості ж наполягли пробити і післяматчеві 11-метрові. І тут вже влучнішими були господарі – 2:1. Цікаво, що бити пенальті тут взявся і голова обласної ради Іван Мунтян, для чого перевзув черевики. Але румунський воротар збірної інших трьох делегацій м’яч парирував.

Далі була церемонія нагородження, яка увінчалась колективними співами Гімнів чотирьох країн та фотосесіями.

7 серпня, стадіон «Буковина»

15:00. Урочисте відкриття змагань

15:45. Майєнн/Mayenne (Франція) – Сучава/Suceava (Румунія) – 4:1

17:30.  Чернівці/Chernivtsi (Україна) – Швабія/Schwaben (Німеччина) – 0:1

8 серпня, стадіон «Мальва»

09:30. Чернівці – Майєнн – 2:1

11:25. Швабія – Сучава – 0:0 (пен. – 1:4)

9 серпня, стадіон «Буковина»

09:30. Швабія – Майєнн – 1:3

11:20. Чернівці – Сучава – 0:0 (пен. – 3:4)

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

PHOTO:

Пенальті чи ні?..

***

***

VIDEO буде додане.

***

***

У Чернівцях стартував міжнародний турнір «4 regions for Europe 2017» (1 day – photo, video)

***

ФОТО: ЧЕРНІВЧАНИ ВИГРАЛИ ТУРНІР «4 REGIONS FOR EUROPE 2013»

***

VIDEO: CHERNIVTSI (UKRAINE) – MAYENNE (FRANCE) (FOUR REGIONS FOR EUROPE 2013)

***

ФОТО: НІМЕЦЬКО-РУМУНСЬКА СЕНСАЦІЯ НА ТУРНІРІ «4 REGIONS FOR EUROPE 2013»

***

VIDEO: CHERNIVTSI (UKRAINE) – SCHWABEN (GERMANY) (FOUR REGIONS FOR EUROPE 2013)

***

ФУТБОЛ: ЧЕРНІВЕЦЬКА ОБЛАСТЬ – ДРУГА У ФРАНЦІЇ НА ТУРНІРІ «4 РЕГІОНИ ДЛЯ ЄВРОПИ»

***

ФОТО: ЮНІ ЧЕРНІВЕЦЬКІ ФУТБОЛІСТИ ЗДОЛАЛИ РЕЗЕРВІСТІВ «БАВАРІЇ»

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.