«Олімпійське літо 2017» на Буковині – Схід і Захід разом! (фото)

0

Морем позитивних емоцій супроводжувались спортивні заходи в рамках «Олімпійського літа» 30.06.17 у профільному пересувному туристсько-виховному таборі «Райдуга» (с. Просіка Глибоцького району), в яких, разом з буковинцями, взяли участь і дітки з Донеччини, а почесним гостем була титулована лучниця, чемпіонка Європи та світу, учасниця Олімпійських ігор 2012 р. та заступник голови обласного відділення НОК України Тетяна Дорохова.

Цей табір дає прекрасну «школу виживання» та «гармонії з природою» діткам і підліткам, які активно відпочивають у «Райдузі». Точніше – у рамках проекту «Райдуга», адже учасники табору не так багато часу проводять на території закладу, адже табірна програма насичена різноманітними походами та іншими цікавими випробуваннями. А, як кажуть, тримається табір на ентузіазмі та професіоналізмі його незмінного керівника Анатолія Дудки (він же – директор Глибоцького центру туризму та краєзнавства).

Нагадаємо, що і «Райдуга», і очолюваний ним Центр багато років перебувають на провідних позиціях не лише в області, а й в цілій Україні. Неоцінимим є і внесок у позитивне виховання, соціалізацію підростаючого покоління, який закладається і в центрі, і в таборі. А останнім часом особливо актуальною стала практика залучення до цього буковинського табору і дітей зі східних регіонів України, зокрема, з найбільш проблемних нині областей. Цього разу, приміром, це гості з Краматорська, які не приховують, що і в таборі, і, загалом, на Буковині їм дуже подобається. і саме з такими враженнями та емоціями вони повернуться додому, де, напевно, вже і їх рідні та друзі точно не віритимуть у чиїсь «казки» про «страшних бандерівців» і т.п.

До слова, саме команда з Караматорська виграла «Веселі старти» у рамках звітних «олімпійських» заходів у таборі «Райдуга». Детальніша інформація про спортивні результати буде додана.

Зазначимо, що такі «Олімпійські дні» у таборі «Райдуга» ініційовані Анатолієм Дудкою і проводяться регулярно у співпраці з обласним центром «Спорт для всіх» та обласним відділенням НОК України.

Також приємно «окремим рядком» зауважити, що Анатолій Петрович цього разу був відзначений грамотою від Міністерства молоді та спорту і Всеукраїнського центру «Спорт для всіх» – за активну участь у Місячнику «Спорт для всіх – спільна турбота».

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

***

Буковинці й донеччани у таборі «Райдуга» освоїли новий вид спорту (фото)

***

ФОТО: ДІТИ З ХЕРСОНЩИНИ ОТРИМАЛИ НА БУКОВИНІ НАГОРОДИ ВІД ЧЕМПІОНА СВІТУ

***

ФОТО: «ВЕСЕЛІ СТАРТИ» У КРАЩОМУ НАМЕТОВОМУ ТАБОРІ УКРАЇНИ

***

ФОТО: «СТАРТИ НАДІЙ» У НАМЕТОВОМУ ТАБОРІ «РАЙДУГА» (С. ПРОСІКА)

***

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.