У фіналі ЧУ-2017 серед ВНЗ у Чернівцях на першому плані пенальті (відео, фото)

0

Фінальна частина XVI Чемпіонату України з футболу серед команд вищих навчальних закладів сезону-2016/17, яка гостювала 23-25 травня у Чернівцях, увінчалась цікавим, напруженим фіналом, який, на жаль, трішки зіпсував закарпатський арбітр.

 

На останніх хвилинах поєдинку «Університет» (Чернівці) – «Педуніверситет» (Тернопіль), за рахунку 0:0, суддя Михайло Райда, перебуваючи зовсім поруч і дивлячись впритул на епізод (відео – нижче), залишив без уваги дуже явне і очевидне порушення у штрафному майданчику гостей – після подачі кутового і верхової боротьби Миколу Геника, який був першим на м’ячі, відверто штовхнули у спину, буквально знесли, але свисток мовчав…

Зіпсований цим незрозумілим «ляпом» фінал завершився нульовою нічиєю, а в серії пенальті фортуна була на боці тернополян.

У церемонії нагородження взяли участь голова Всеукраїнської футбольної асоціації студентів, народний депутат Іван Крулько, віце-президент Федерації футболу України і керівник крайової федерації Василь Орлецький, голова обласної ради Іван Мунтян, ректори вузів-фіналістів та інші почесні гості.

Серед індивідуально відзначених нападаючий Андрій Королянчук, якого визнали  кращим у цій номінації. Приз кращого воротаря отримав Артур Химич (УДФСУ), захисника – Ігор Курило (Тернопіль), півзахисника – Гліб Бухал (КНТЕУ), гравця фінальної частини – Артур Дорі (Тернопіль). 

Півфінали та «медальні» матчі транслювалися в прямому ефірі спільними зусиллями SportBuk.com та fakty.cv.ua.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

 

***

25 травня (четвер)

Стадіон «Мальва»

11:00. Матч за 3 місце

«УДФСУ» (Ірпінь) – «КНТЕУ-Меркурій» (Київ) – 3:1 (Олександр Остроушко, 32, Едуард Ткаченко, +48, Ігор Яцковець, 83 – Влад Труський, 3). ВІДЕО (нижче)

Судді: Степан Лапко, Юрій Кравченко, Олександра Вдовіна (Львів). 4-й арбітр – Михайло Райда (Закарпаття).

14:00. Фінал. «Тернопіль-Педуніверситет» – «Університет» (Чернівці) – 0:0 (пен. – 4:3) ВІДЕО, ФОТО

«Університет»: 77 Іван Магіс, 14 Василь Нікіфоряк, 16 Ілля Стрільчук к/к, 20 Олег Добровольський, 25 Микола Геник, 17 Ілля Горбан (11 Орест Дмитерко, 6 Андрій Танасійчук), 21 Андрій Архілюк, 23 Василь Фретенучан, 8 Юрій Момот, 10 Павло Олійник, 9 Андрій Королянчук (13 Юрій Масікевич). Запасні: 96 Сергій Цюга, 4 Юрій Солонян, 22 Степан Шундак, 5 Микола Нечипорук. Головний тренер – Микола Осадець, тренер – Юрій Мосейчук.

Судді: Михайло Райда (Закарпатська обл.), Юрій Ковальчук, Олег Притула (Львів). 4-й арбітр – Степан Лапко (Львів).

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

В атаці кращий форвард фінальної частини Андрій Королянчук (Університет)

***
ВІДЕО (за 3 місце)

***

***
Роман Коршиков:

***
Фінал

***

***

***

***
Микола Осадець:

***
Нагородження:

***

***
Іван Крулько:

***

***

***

***

***

Напередодні фінального матчу за звання чемпіону України серед ВНЗ головний тренер ФК «Університет» Микола Осадець згадав переможну гру проти київського «КНТЕУ», а також поділився очікуваннями щодо майбутнього протистояння з ФК «Тернопіль-Педуніверситет»:

– Півфінальна гра була важкою, адже ми виступали не оптимальним складом. Деякі футболісти нашої команди поїхали грати за кордон, також були травмовані. Та й суперник – укомплектована команда з досить кваліфікованими виконавцями. Нічия в основний час це, мабуть, закономірний результат. Щодо серії післяматчевих пенальті, то це футбольна лотерея і ми її виграли. Але радіти поки що нічому. Попереду фінал з дуже принциповим суперником. Треба пам’ятати, що ФК «Тернопіль-Педуніверситет» – чинний чемпіон України. Виходом у фінал команда Василя Івегеша довела, що і сьогодні є лідером Студліги. За останні років десять ми дуже багато матчів провели з цим суперником. Зокрема двічі перемагали тернополян у поточному чемпіонаті і ще одного разу розійшлися миром. Утім, майбутня гра у фіналі буде зовсім інакшою. Я би сказав – набагато принциповішою. Справа в тому, що п’ять років тому ми вже перемагали ФК «Тернопіль-Педуніверситет» у грі за перше місце. А тоді Фінальна частина проходила саме у Тернополі. Зараз ситуація повторюється, тільки ми граємо вдома. Тому, напевно, суперник буде намагатися взяти реванш. Але й у нас стоїть завдання – виграти чемпіонат на очах власних уболівальників.

Прес-служба ВФАС

Титульний спонсор Всеукраїнської футбольної асоціації студентів –

ТОВ «ПЕРША ПРИВАТНА БРОВАРНЯ»

Офіційний партнер Всеукраїнської футбольної асоціації студентів 

ТОВ «МІЛЕНІУМ СПОРТ»

***

«Університет» у півфіналі ЧУ-2016/17 серед ВНЗ «нарвався» на пенальті (відео, фото)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.