Велоспорт: На п’єдесталі чемпіонату України з МТБ «засвітилась»… Заставнівщина

0

Чотири нагороди здобули представники Буковини на першому в сезоні чемпіонаті України з маунтенбайку 1-2.04.17 в Ужгороді, і дві з них, як це «екзотично» для велоспорту не звучить, – в активі спортсмена із Заставнівського району.

 

Йдеться про Олександра Сердюка з Кострижівки Заставнівського району, який серед молодших юнаків став срібним призером і в індивідуальній гонці, і у гонці крос-кантрі.

Новий лідер буковинського маунтенбайку Павло Лукан, який напередодні звітних змагань повернувся зі збірною з Кіпру, в індивідуальній гонці фінішував другим, поступившись 0,44 сек. супернику з Харкова. Антон Буклей показав результат 12.53,12, а Павло Лукан – 12.53,66.

Ілля Руссу, Костянтин Довганчук, Олександр Сердюк, Володимир Жук

Серед юнаків Костянтин Довганчук виборов «бронзу».

У недільній гонці крос-кантрі Павло Лукан йщов на третій позиції, але мав проблеми з велосипедом і, втративши час на ремонт, фінішував 7-м. Інші вихованці Іллі Руссу Данило Цикалов та Володимир Жук посіли в цій юніорській номінації, відповідно, 5 і 6 місця. Переможцем тут став Том Рего (Закарпаття).

Як зазначив Ілля Руссу, буковинська команда залишається на Закарпатті, адже днями в Ужгороді відбудуться наступні національні змагання: у четвер – чемпіонат України з гонки в гору, у п’ятницю – комбінована естафета, в суботу – крос-кантрі.

Тепер ще декілька слів про сюрпризного дворазового срібного призера. Олександр Сердюк тренується під керівництвом чернівецького Заслуженого тренера України Іллі Руссу. Періодично їздить з Кострижівки на тренування до обласного центру, а в інші дні тренується за індивідуцальним графіком вдома. Як зазначає тренер, дідусь Сашка влаштував йому вдома міні-спортзал, придбав деякі тренажери, аби посприяти спортивній кар’єрі онука. З наступного навчального року Олександр Сердюк, найімовірніше, навчатиметься у 9 класі вже в обласному ліцеі-інтернаті для обдарованих дітей у Чернівцях.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.