Як дзюдоїст став заслуженим тренером України зі стрільби з лука (відео)

0

Олег Осипенко відомий у спорті своїми успіхами у стрільбі з лука. Особливо в якості тренера, чия найтитулованіша вихованка Лідія Січенікова є однією з найзірковіших буковинських спортсменок.

Але починав свій шлях у спорті Олег з дзюдо. Подавав великі надії. Але через травму змушений був «закруглитися» з цим видом спорту. Згодом, на прохання мами «чимось зайнятися», потрапив у стрільбу з лука. І швидко показав себе як талановитий лучник. Проте найбільших успіхів у цьому виді Олег Геннадійович досягнув вже як тренер. У 2016 р.  делегати конференції Федерації стрільби з лука більшістю голосів рекомендували Олега Осипенка, який очолює тренерську раду, на посаду головного тренера збірної України. Але профільне міністерство вирішило доручити йому роботу з молодіжною збірною. 

Олег Геннадійович має і досвід роботи за кордоном. Мав також запрошення змінити громадянство і перейти разом з провідною ученицею Лідією Січеніковою під прапор іншої країни – відмовився, бо вірить, що у нас ситуація зміниться на краще. 

Більше про історію успіху Олега Осипенка дивіться в інтерв’ю з ним після Євро-2017 у приміщенні:

***

По-новому чи по-старому? Раніше олімпійцям давали квартири, тепер… принижують

***

У збірних України за підсумками сезону-2013 – понад 140 буковинців

***

Чернівчанин відмовився від перспектив очолити збірну України

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.