«Спортивна зима 2017»: лижі, сноутюби і… «міністерсько-богатирський» більярд (фото)

0

У понеділок, 20.02.17, у комплексі «Сонячна долина» (Бояни Новоселицького району) офіційно стартував Всеукраїнський фізкультурно-оздоровчий захід «Спортивна зима».

 

У церемонії відкриття взяли участь заступник міністра молоді та спорту Ярослав Войтович, начальник управління молоді та спорту Чернівецької ОДА Богдан Вітовський, почесний президент обласної федерації більярду Олег Громадський, депутат обласної ради, заступник голови обласного відділення НОК України і власник комплексу Іван Семенюк, а також зіркові спортсмени – рекордсмен світу зі стронгмену, телеведучий і шоу-мен Сергій Конюшок, володар титулу «Найсильніша людина України» (з 2009 р.), рекордсмен світу і володар Кубку Європи зі стронгмену Костянтин Ільїн та чемпіон Європи і світу з бігу на 1500 м, учасник трьох Олімпійських ігор, кращий спортсмен України 2006 р., голова обласного відділення НОК України і керівник профільної комісії обласної ради Іван Гешко. Присутнім був і в.о. директора Всеукраїнського центру «Спорт для всіх» Тарас Заруда (саме «Спорт для всіх» є організатором цього заходу).

Під час відкриття, звісно, вшанували і пам’ять «Небесної Сотні» та інших Героїв, які віддали життя за світлі ідеали та краще майбутнє для України (прикро, що поки що те «майбутнє», за яке боролись Герої, поки що є ще гіршим, ніж було за попереднього антинародного режиму).

У рамках «Спортивної зими 2017» представники 13 областей, які беруть участь у заході, отримують безкоштовні уроки гірськолижного спорту від інструкторів школи «Буковина Х-тур», також безкоштовно катаються на сноутюбах, грають у боулінг, а потім змагаються у гірськолижному спорті та боулінгу (раніше до програми входили і конкурси зі сноутюбінгу).

Поки команди з 13-ти областей (а це по 2 хлопців і дівчат віком від 9 до 15 років, плюс представник) освоювали ази гірськолижного спорту і випробовували себе у сноутюбінгу, заступник міністра Ярослав Войтович запропонував учасникам офіційної частини «не словом, а ділом» теж долучитися до «масовки», а саме позмагатися у більярд та боулінг.

Сергій Конюшок зізнався, що не лише на лижах дуже рідко катається, а й в більярд рідко грає. Але отримавши експрес-уроки від заступника міністра та чемпіона світу з бігу, Сергій «прогресував на очах» і деякі шари заганяв у лузу, як вправний майстер.

Пізніше до цих незвичних змагань приєднався і призер чемпіонату України зі стронгмену Андрій Бурштин.

Далі буде:)

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (натиснути на фото):

***

«Спортивна зима» у 2016-му отримала «олімпійський присмак» (відео, фото)

***

Фото: «Спортивна зима 2015» стартувала «заїздом» до Книги рекордів України

***

Фото: На Буковині стартувала Всеукраїнська «Спортивна зима 2014» (відео)

***

Фото: «Спортивна зима 2013» для буковинців виявилась «бронзовою»

***

Фото: Буковинці виграли Всеукраїнський фестиваль «Спортивна зима» у «Сонячній долині»

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.