Зіркове відкриття майданчика з штучною травою у чернівецькій школі (фото)

0

У суботу, 24.12.16, у ЗОШ №33 офіційно відкрили черговий у Чернівцях майданчик з штучною травою, який за власні кошти облаштував засновник приватної футбольної школи «Спарта» Олег Кердей.

 

У церемонії відкриття, крім самих «винуватців свята» з ДЮФК «Спарта», взяли участь народні депутати України Микола Федорук (у минулому – багаторічний мер Чернівців), Максим Бурбак (керівник фракції «Народний фронт», екс-міністр інфраструктури), зірковий бігун Іван Гешко (віце-президент ФЛАУ, керівник обласного відділення НОК України і профільної комісії обласної ради), міський голова Олексій Каспрук, віце-президент ФФУ і керівник обласної федерації Василь Орлецький, його заступник в обласній і керівник міської федерації футболу Сергій Задорожняк (екс-гравець «Буковини»), начальник управління молоді та спорту ОДА Богдан Вітовський, керівник міського спорту Дмитро Макаренко (екс-гравець «Буковини»), перший капітан збірної незалежної України Юрій Шелепницький, багаторічний капітан «Буковини» Юрій Гій, один з кращих захисників в історії «Буковини» Валерій Сарафінчан (донедавна – директор телеканалу ТВА), директор футбольної ДЮСШ міськспортуправління Юрій Крафт, президент ФК «Буковина» Сергій Гринюк, директор стадіону «Буковина» Ігор Наболотний, президент ФК «Університет» Микола Осадець, арбітр ФІФА Юрій Мосейчук, начальник міського управління освіти Сергій Мартинюк та інші.

З вітальними словами до присутніх звернулися Микола Федорук та Олексій Каспрук, які подякували інвестору Олегу Кердею і підкреслили, що розвиток спортивної інфраструктури є одним з пріоритетів для місцевої влади, адже це тісно пов’язано і з правильним вихованням підростаючого покоління, і з примноженням спортивної слави, і з оздоровленням населення.

Коли справа дійшла до символічного пере різання стрічки, мер Олексій Каспрук дуже вдало «дав пас» діткам, які й виконали цю почесну місію.

Далі була апробація майданчика. Спершу почесні гості «побавилися з м’ячем», не перевдягнувшись у спортивну форму. Наприклад, нардеп Максим Бурбак імпровізовано взявся бити по воротах, на яких стояв… найтитулованіший буковинський спортсмен Іван Гешко. До слова, Іван Тарасович від Максима Юрійовича не пропустив:)

Далі були футбольні баталії серед маленьких футболістів. У першому історичному офіційному матчі зустрілись вихованці футбольної школи «Спарта» та суперники з команди «Форвард». Символічно, що перший гол забив саме «спартівець» – Антоній Богдан.

Дорослі зіграли міні-турнір у такому форматі: тренери ФК «Спарта», батьки вихованців «Спарти», друзі ФК «Спарта».

Цікаво, що у складі команди друзів ФК «Спарта» грали і зіркові колишні гравці «Буковини», і зірковий бігун Іван Гешко, який приємно здивував своєю хорошою футбольною формою (після перенесеної не так давно операції на коліно). Проте головними героями вирішального поєдинку за 1 місце стали його партнери по команді. За рахунку 0:2, на майданчик вийшов начальник міськспортуправління Дмитро Макаренко, за участі якого зіркові друзі «Спарти» за короткий період не лише відігрались, а й вийшли вперед – 3:2! А ось Гешко цього разу так і не забив, хоча завдав декількох потужних ударів. В одному епізоді «Український Іван Грозний» взяв участь у дуже гарній комбінації, яку завершували пасами і ударом головою, але теж повз ворота, на жаль… В іншому епізоді Іван Тарасович міг залетіти з м’ячем у ворота, але на мить не встиг, кинувшись у підкаті замикати простріл від партнера.

До речі, саме гравців зіркової команди друзів «Спарти» назвали кращими на цьому міні-турнірі. Найнадійнішим голкіпером визнали Василя Івановича Столярчука (президент ФК «Зарінок», Тисовець), захисником – Валерія Сарафінчана, гравцем – Юрія Гія.

Новий майданчик облаштували за угодою з ФК «Спарта», президент якого побудував його за власні кошти на умовах, що до обіду майданчик будуть використовувати учні ЗОШ №33 (та міської ДЮСШ), а після 15:00 – «Спарта».

Варто зазначити, що цей проект реалізовано за безпосередньої підтримки мера Олексія Каспрука. Без його доброї волі та «правильного тиску» на підлеглих, майданчик могли або облаштувати значно пізніше, або взагалі «ніяк», як вже, на жаль, бувало, зокрема, коли свого часу, чимало вже років тому, теперішній президент ФК «Буковина» Сергій Гринюк хотів облаштувати за такою ж «схемою» майданчик з штучною травою у ЗОШ №15, але йому чомусь назустріч влада не пішла.

І про «ложку дьогтю в бочку меду», як жартома назвав ці зауваження сам Олексій Павлович. Річ у тім, що і мер, і нардеп Максим Бурбак, повідомивши на Facebook про звітне відкриття майданчика, так сталось, не згадали якраз головну дійову особу Олега Кердея… Очильник міста «відмазався», нагадавши, що він, мовляв, подякував Олегу Івановичу під час відкриття. Так то воно так, але там була присутня якась сотня людей, а підписників у Facebook у нього понад 10 тисяч… Трохи некоректно вийшло по відношенню до інвестора…
Утім, це деталі. Головне, що у Чернівцях з’явився ще один майданчик з штучним покриттям!

Зазначимо, що і «штучку», і спортзал Олег Кердей, на схожих умовах, має намір побудувати на території обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей, на що обласна рада, за сприяння Івана Гешка та голови ради Івана Мунтяна, дала добро. До слова, там «стартував» Олег Іванович раніше, ніж у відповідних переговорах з міською владою, але з містом вдалося швидше вийти на фініш.

Ну, і про веселе. Деякі присутні на відкритті майданчика жартівливо запитували Олега Кердея, як йому вдалося побудувати майданчик, не заклавши капсулу:) Цей жарт зрозуміють ті, які знають, що у третьому кварталі 2016 р. мали вже відкрити футбольний стадіончик з штучною травою та адмінбудівлями на місці поля «Електронмаш» за кошти УЄФА (через ФФУ) та міського бюджету. Але через бюрократичні «нюанси» справа так затягнулась, що лише нещодавно, нарешті, добралися до офіційного дозволу на початок будівництва, і це відзначили закладенням капсули. Це і стало предметом жартів:)

Георгій МАЗУРАШУ, Sp;ortBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (для перегляду натиснути на фото):

161224-sparta-mayd-sportbuk-com-136

***

Телефон для довідок для бажаючих займатися у ДЮФК «Спарта» або співпрацювати в якості тренерів: (095) 600-50-00.

***

«Орлине гніздо»

Фото: Анатолій БОЙДА (зйомка урочистих подій за найнижчими цінами в регіоні):

161224-Orlyne-gnizdo-fakty.cv.ua (100)-c

***

«Спарта-Буковина» перемагає і завершує І коло ЧУ-2016/17 U-19 на 2 місці (фото)

***

«Буковина» і «Спарта» підписали угоду про співпрацю

***

Серйозне кадрове підсилення у ДЮФК «Спарта» – тренером з євродосвідом

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.