Футбол: Перемоги українців на «Кубку Націй Данон 2016» (фото)

0

Першими суперниками української команди на другому етапі всесвітнього фіналу міжнародного футбольного турніру серед школярів «Кубок Націй Данон»-2016 стали ровесники з Румунії, які посіли у своїй групі ІІІ-тє місце з однією перемогою та двома поразками.

Українці розпочали жваво, і, що головне – результативно! Вперше на турнірі вони повели в рахунку, і це давало надію й на першу перемогу на паризькому футбольному полі комплексу «Марсель Бек». Тим більше, що й далі наші хлопці продовжили активну гру. Невдовзі школяри з Кропивницького мали подвоїти перевагу в рахунку, але румунів виручила штанга. І тут, на жаль для нас, спрацював банальний футбольний принцип «Не забиваєш ти – забивають тобі». Помилка в центрі оборони, потужний дальній удар низом у лівий від воротаря кут – і рахунок стає 1:1. А всі сподівання на те, що нашим вдасться відновити перевагу, розтанули ще за п’ять хвилин. Це румунська команда вдруге відзначилася в воротах українців забитим голом в абсолютно спокійній ситуації, що аж ніяк не віщувала будь-яку біду: 1:2, і рахунок більше не змінювався до фінального свистка арбітра.

Друга поразка на турнірі, і представники України на «Кубку Націй Данон» продовжать боротьбу вже за 25-32 місця…

Нарешті довгоочікувана перемога команди з України відбулася в черговому матчі, де суперником наших хлопчиків виступили школяри з Єгипту. Юні єгиптяни пропустили у попередніх матчах 21 м’яч, і програли усі чотири зустрічі, тому перемога українців «читалася», інакше й бути не могло.

Хвилювання перших хвилин гри швидко пройшло і юні козаки з Кропивницького відчули впевненість у своїх силах. Швидкі атаки пішли одна за одною, і єгиптяни не встояли. Після першого забитого у ворота суперника м’яча українці не зупинилися й виглядали значно краще за єгиптян, а другий гол розставив усі крапки над «і». Більше того, були можливості збільшити цю перевагу, та рахунок так і залишився 2:0 на користь України.

Настрій трохи покращився, але гратимемо лише за 25-28 місця. Розраховували ж на значно кращі результати, та й грали абсолютно не гірше за всіх попередніх суперників… Проте, радіємо участі в такому великому турнірі та сподіваємось надалі тільки на перемогу!

А насправді розігралася українська команда всесвітнього фіналу «Кубку Націй Данон»-2016 лише в шостому матчі. Тут вже можна із впевненістю казати, що українці «катком наїхали» на суперників з Китаю. Достатньо навіть зазначити, що наші юні гравці не дали створити китайцям жодного справжнього гострого моменту біля своїх воріт!

«Синьо-жовті» домінували всю гру, грали розкуто й розмашисто. І першого голу в сітку воріт Китаю довго чекати не прийшлося. А вже за кілька хвилин наші подвоїли рахунок у матчі, і вже тоді все стало зрозумілим. Та Кропивницький і не думав зупинятися! Ще трохи часу – й рахунок стає 3:0 на нашу користь! Могли юні українці забити й більше, проте Китай встояв від розгрому, а після гри ввічливо і з повагою привітав наших гравців із перемогою. І ми ще раз мали змогу переконатися, що цей турнір зближує дітей з усього світу, сприяє справжній дружбі, толерантності та взаємоповазі!

То ж маємо в неділю останню гру, де вирішиться доля 25-26 місць, а суперником нашим мала стати команда з Бельгії. Про фінальний день на  «Кубку Націй Данон» читайте в нашому наступному репортажі з місця подій.

Альберт Комарі,
спеціальний кореспондент «Кубку Націй Данон»
у Чернівецькій області

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО:

2016-danoncup-3-sportbuk-com-6-c

***

Українці на «Кубку Націй Данон 2016» програли лише росіянам (фото)

***

Наші на «Кубку Націй Данон-2016» у Парижі (фото, відео)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.