Успіх буковинців на ЧС-2016 з панкратіону (фото)

0

Сім нагород у різних номінаціях здобули буковинці на чемпіонаті світу з панкратіону 2016 р. в Тбілісі (Грузія).

 

Представники Чернівецької області, як повідомляють ЗМІ зі слів керівника обласної федерації і головного тренера молодіжної збірної України Ігоря Наконечного, склали половину збірної України – 7 з 14-ти. І всі буковинці стали призерами чемпіонату світу.

Чемпіонами у своїх номінаціях стали Юрій Чижевський, Флоріка Лучич, юніор Ігор Пандрак. «Бронзу» серед дорослих здобув Роман Скидан. З медалями повернулись зі столиці Грузії і титулована Анна Беженар та Юрій Черкалюк.

На своїй сторінці у соціальній мережі чемпіонка Флора Лучич написала: «Дякую моєму тренеру Наконечному Ігорю Юрійовичу за те що допоміг втілити в реальність мою велику мрію».

Чомусь від обласної федерації панкратіону немає чіткої інформації щодо цих успіхів, адже ніби не так складно надати ЗМІ список наших збірників та інформацію про зайняті ними місцями по номінаціях (розділ, вікова група, вагова категорія, скільки було в категорії учасників). У серйозних видах спорту така інформація подається в режимі онлайн… Станом на ніч з 6 на 7 жовтня 2016 р. чомусь не було жодної інформації про виступ збірної України на ЧС у Тбілісі і на сайті національної федерації (pankration.com.ua).

Стандартним пошуком в мережі інтернет вдалося знайти інформацію про ці змагання на сайті російської федерації, де повідомляється, що у чемпіонаті світу в Грузії були представлені 23 країни. Першого дня розігрувались нагороди серед кадетів (16-17 років), юніорів (18-19 років) та ветеранів, другого дня – у розділі «традиційний» (семі-контакт), третього дня – у розділі «класичний» (фул-контакт). Росіяни повідомляють, що, загалом, вони здобули 90 медалей і загальнокомандне перше місце.

Поки що немає інформації про ці світові змагання на світовому ресурсі (unitedworldwrestling.org), де раніше, за підказкою представників інших видів спорту, були знайдені, зокрема, резонансні протоколи Євро-2016 з панкратіону, за даними яких у багатьох номінаціях було по одному учаснику, і в жодній номінації не було учасників більше, ніж медалей.

Натомість на світовому ресурсі є інформація про чемпіонат світу з греплінгу, який відбувся в Мінську (Білорусь) практично в ті ж терміни, що і світові змагання у Тбілісі. Раніше у цих розділах розігрували нагороди на одному чемпіонаті, і наші спортсмени виступали у різних розділах. Тепер чемпіонати розділили, але чому їх проводять в ті ж терміни, – загадка… За таких обставин конкуренція зменшується, адже раніше спортсмени виступали в різних розділах.

І чому у нас так несерйозно ставляться до публічного звітування після виступів на європейських і світових змаганнях, – теж не дуже зрозуміло. Внаслідок того, що немає чіткої інформації (як зазначено вище), в різних ЗМІ виходить інформація з різними цифрами, що породжує певні сумніви. Наприклад, один буковинський ресурс повідомляє, що на ЧС-2016 у Грузії виступали 12 спортсменів і що країн там було 25. Повідомляють про різну кількість учасників і медалей…

У телевізійному звіті після прес-конференції за участю Ігоря Наконечного та ряду спортсменів фігурують 2 золоті медалі, 4 срібні та одна «бронза». І ніби очевидно, що чемпіонами стали Чижевський і Лучич. Але інший ресурс повідомляє про чемпіонство серед юніорів Пандрака, тоді 2 чи 3 золоті медалі, загалом?..

А так – вітаємо з успішним виступом!

SportBuk.com

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (для перегляду натисніть на фото):

skydan-ko-wc-2016-gruzia-medal-1-copy

***

***

Міністерство виділило панкратіону на Євро-2016 450 тис. Депутати і спонсори знали це?

***

На Євро-2016 з панкратіону учасників було менше, ніж медалей?!

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.